• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

07.07.2020

13:12

HOĆEMO LI BILO GDE NA VAŠAR? NE-ĆE-MO! I panađure zatvori korona, nema šećerne vune ni šarenih bombona!

Vesti

HOĆEMO LI BILO GDE NA VAŠAR? NE-ĆE-MO! I panađure zatvori korona, nema šećerne vune ni šarenih bombona!

Podeli vest

Leto je vreme za održavanje mnogobrojinih manifestacija. Jedna od najposećenijih čije održavanje ove godine sputao novi talas pandemija koronavirusa, su vašari kojima je upravo sada vreme

Uz Šabački, Požarevački i Negotinski su svako najveći i najposećniji u Srbiji. Sedmojulski u Požarevcu koji po tradiciji postoji blizu 60 godina, sigurno je jedan koji najviše privlači pažnju posetilaca iz svih krajeva Srbije, ali ništa manje ni Petrovdanski u Negotinu, jer ih u tri dana koliko obično traju u proseku obiđe blizu 20.000 hiljada posetilaca. 

Ove godine Požarevačko vašarište je prazno. Nema uobičajene julske gužve, punih tezgi robe pored kojih prolazi reka ljudi, neko u razgledanju a neko u pazaru po znatno nižim cenama koje su svojstvene samo ovakvim prilikama.

Foto: R.B.

I u Negotinu će za koji dan biti ista situacija. Iako je tradicija održavanja vašara u ovom gradu još od vremena uvođenja Zkona o panađurima kako ih u ovom kraju nazivaju, lokalna samouprava i nadležno Javno Komunalno Preduzeće zbog novog talasa virusa COVID 19 odlučili su da se vašar po prvi put ne održi, s obzirom na to da je na snazi poštovanje mera zaštite. Socijalnu distancu u ovakivim slučajevima nije moguće ispoštovati kao ni vršenje precizne konrole broja ljudi na otvorenom. Tako da svima koji vole vašar ostaje da sačekaju neka bolja vremena.

Budući da Negotincima on nije jedini, možda se posreći da se epodemiološka situacija sa pandemijom korona virusa uskoro smiri pa se u Negotinu nadaju da će u vašarskim čarima moći da uživaju već u septembru, tačnije na Malu Gospojinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set