• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

29.01.2021

10:40

NA VAKCINU U MEDISON! Zrenjaninci dobili novo mesto za imunizaciju,  gradonačelnik Salapura sugrađanima dao primer

Vesti

NA VAKCINU U MEDISON! Zrenjaninci dobili novo mesto za imunizaciju, gradonačelnik Salapura sugrađanima dao primer

Podeli vest

Sportska dvorana "Medison" postala je punkt za vakcinaciju građana protiv vorusa Covid 19, a prvi koji je neposredno nakon otvaranja, primio vakcinu je gradonačelnik Simo Salapura

- Obećali smo pre nekoliko dana i uspeli da osposobimo punkt u sportskoj dvorani, koja će u narednom periodu imati drugačiju funkciju - naglasio je Salapura, uz apel sugrađanima da veruju lekarima, struci i naučnim dostignućima i da je vakcinacija jedini način da se pobedi korona. 

Koordinatorka za masovnu imunizaciju Kriznog štaba u  Zrenjaninu,  Gordana Đurić istakla  je da je punkt u hali “Medison” prvi vaninstitucionalni punkt van matičnog Doma zdravlja i da će se građani vakcinisati po spisku prijavljenih na eupravi. 

Foto: Grad Zrenjanin

 

- Pomažu nam volonteri Crvenog krsta, imamo u "Medisonu" šest punktova i šest ekipa, a očekujemo da tokom dana bude vakcinisano oko tri stotine pacijenata - istakla je Gordana Đurić, uz napomenu da se striktno poštuje procedura vakcinacije, da se pacijentima najpre meri temperatura i dezinfikuju ruke, zatim prolaze kroz dezobarijeru i nakon potpisivanja i lekarskog pregleda, dobijaju vakcinu. 



Skoro 9.000 vakcina u srednjebanatskom okrugu

Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin do sada je dostavljeno ukupno 8.715 doza vakcine protiv koronavirusa i to 8.400 doza kineskih i 315 doza Fajzerove i vakcinisano je više od 5.000 osoba.

 

Foto: Grad Zrenjanin

 
Prvi put od novembra manje od 1.000 aktivnih slučajeva 

 

Sa zadovoljstvom je gradonačelnik Salapura konstatovao, da je prvi put od 24. novembra, u Zrenjaninu manje od hiljadu aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom i napomenuo da je   tokom noći dopremljeno još 900 doza Sinofarm vakcina, od čega je 300 namenjeno gradu  Zrenjaninu, što je sa već postojećim zalihama dovoljno za još dva dana vakcinacije.   




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set