• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

11.02.2021

18:09

DRINA DIVLJA U BAJINOJ BAŠTI! "Kućica" na udaru nabujale reke, VODA PRETI DA JE OSMI PUT ODNESE! /FOTO/

Vesti

DRINA DIVLJA U BAJINOJ BAŠTI! "Kućica" na udaru nabujale reke, VODA PRETI DA JE OSMI PUT ODNESE! /FOTO/

Podeli vest

Reka Drina je toliko nabujala da preti da ponovo odnose čuvenu „Kućicu na Drini“. Voda već prolazi kroz samu kućicu.

Na dva kilometra nizvodno od Bajine Bašte, na sred Drine, na jednoj stenčici, još 1968. godine sada već svetski poznatu Kućicu na Drini je napravio pokojni Milija Mandić zvani Gljiva sa svojim društvom.

Foto: Z.G.

Nabujala Drina pravi problem

Do sada je nabujala Drina kućicu nosila sedam puta. Poslednji put je to bilo 2010. godine, prilikom velikih poplava, a obnovljena je 2011. godine. Tada nisu pomogli ni betonske grede kojim je kućica bila pričvršćena 2005. godine, kada je ponovo obnovljena.

Foto: Z.G.

Voda već prolazi kroz kućicu

Časopis Nacionalna geografija posvetio joj je pažnju kada je u jednom njihovom takmičenju 2012. godine proglašena za fotografiju godine. Čak je i „Dejli mejl“ 2013. godine posvetio članak, a „Biznisinsajder“ ju je svrstao u top 16 najčudnijih kuća na svetu. Ova kućica je postala prava turistička atrakcija.

Za sada je poplavljena kafana u selu Rogačica, na ušću reke Rogačice u Drinu, koja je na samoj obali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 3 godine

Kucica je tako i projektovana, da kroz nju prolazi voda kada se voda podigne na njen nivo..

Stiv

pre 3 godine

Podignite je na veću visinu, nije uzbudljivo da je Drina odnese!

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Španija u polufinalu EP! Neverovatan meč u Štutgartu! Uživo
EURO 2024

Španija u polufinalu EP! Neverovatan meč u Štutgartu!

Vreme je za samu završnicu Evropskog prvenstva! Derbi utakmicom Nemačka - Španija biće otvoreno četvrtfinale najveće fudbalske smotre u 2024. godini, a taj meč na programu je od 18 časova (RTS 1, Arena 1 premijum). Današnji program biće zatvoren još jednim evropskim klasikom, pošto od 21 sat (RTS 1, Arena 1 premijum) igraju Portugal i Francuska.

05.07.2024

15:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set