• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

12.10.2021

12:37

VELIKO FINALE KARAVANA IZAĐI MI NA TEGLU! FINALE OSME SEZONE PREDSTOJEĆEG VIKENDA

Live Production

Vesti

VELIKO FINALE KARAVANA IZAĐI MI NA TEGLU! FINALE OSME SEZONE PREDSTOJEĆEG VIKENDA

Podeli vest

Finalni megdan karavana “Izađi mi na teglu” na kojem će varajče ukrstiti svi pobednici kvalifikacionog dela osme sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu, održaće se u Beogradu, u subotu, 16. oktobra od 11 h na Obrenovačkom putu br. 3, u blizini Ade Ciganlije

Finale ovog čuvenog nacionalnog takmičenja u spremanju omiljenog jesenjeg delikatesa, održaće se u partnerstvu sa Centrom beogradskih festivala (CEBEF), a kako najavljuju organizatori, ispred objekta Mega Maxi Ada, okupiće se preko dvadeset najboljih ajvar-majstora iz čitave Srbije. Opremljeni čeličnom voljom i zdravim takmičarskim duhom, pobednici kvalifikacionih takmičenja će još jednom „izaći na teglu“ i u finalnom okršaju pokazati ko poseduje najbolji recept za „srpski kavijar“ u Srbiji za 2021. godinu.

Velko finale je uvek spektakl za sva čula pre svega zbog učesnika koji će se potruditi da predstave mesto i kraj iz kojeg dolaze na jedan autentičan način, ukrašavajući takmičarske štandove, prikazujući svoju tradiciju, lokalne običaje i gastronomske specijalitete, a na svakom takmičarskom štandu vladaće prava „domaćinska“ atmosfera.

Pored takmičarskog dela i degustacije najboljih ajvara iz cele Srbije, posetioce očekuje celodnevni muzički i zabavni program kao i svečano proglašenje novog kralja ili kraljice ajvara Srbije. Pobednicima slede vredne nagrade kao i svake godine, a u pitanju je čuveni Smederevac, vrednosni Maxi vaučeri kao i poklon paketi partnera karavana.

Foto: Live Production

U Beograd stiže i Nada Turudija, aktuelna kraljica ajvara za 2020. godinu, koja sa svojom ekipom „brani boje“ Kikinde i koja će na finalnom takmičenju predati krunu novim šampionima čije će se ime znati u predstojeće nedeljno popodne.

Nakon završene osme sezone, karavan je obišao čak 190 gradova, napunio preko 40.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 900.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara. Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih osam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.

Ovogodišnja sezona karavana realizovana je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

Više informacija na:

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/

https://sr-rs.facebook.com/izadjiminateglu/


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ekskluzivno! Vladimir Lučić: Najveća afera Junajted Grupe je u Švajcarskoj!
Društvo

Ekskluzivno! Vladimir Lučić: Najveća afera Junajted Grupe je u Švajcarskoj!

Baveći se sudskim postupkom protiv Junajted Grupe u Švajcarskoj otkrili smo da je u toj zemlji smeštena najkontroverznija firma iz sastava te grupacije, na čijem je čelu punih sedam godina bio potpredsednik Gasprombanke, blizak saradnik ruskih i ukrajinskih oligarha, preko kojeg su išle ogromne količine novca, ekskluzivno je danas otkrio generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić!

22.05.2024

15:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici
Hronika

Ubica iz Mladenovca Uroš Blažić sutra pred sudom! Zakazano pripremno ročište masovnom ubici

U Višem sudu u Smederevu sutra će biti održano pripremno ročište u postupku protiv Uroša Blažića (21), koji se tereti da je 4. maja prošle godine izvršio masakr u selima Dubona kod Mladenovca i Malo Orašje kod Smedereva, kada je ubio 8-oro, a pokušao da liši života još 20 lica, od kojih je teško ranio 12-oro, uglavnom mladih. Jedno lice posle 50 dana borbe podleglo je povredama zadobijenim kobne večeri. Postupkom je obuhvaćen i Urošev otac, Radiša Blažić (54), koji se tereti da mu je obezbedio oružje korišćeno u masakru te večeri.

22.05.2024

11:17

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set