• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.05.2024

15:06

Vučić je na ovo upozoravao! Simpatizerka beogradske opozicije za islamističku Slobodnu Bosnu: "Narod ne oslobađamo od odgovornosti ovom rezolucijom"!

Beta

Politika

Vučić je na ovo upozoravao! Simpatizerka beogradske opozicije za islamističku Slobodnu Bosnu: "Narod ne oslobađamo od odgovornosti ovom rezolucijom"!

Podeli vest

Aktivistkinja i simpatizerka beogradske opozicije Staša Zajović iz Žena u crnompotvrdila je za islamističku "Slobodnu Bosnu" ono na šta predsednik Srbije nedeljama unazad upozorava - da će se našem narodu prišiti žig genocidnog, iako svetski moćnici i EU tvrde da je u pitanju "individualna odgovornost".

- Ne lišavam odgovornosti ni narod, jer ako je mogao da glasa i stalno glasa većinski za onog koji je ugrađen u politike 90-ih, u pitanju je Aleksandar Vučić i ne samo on. Pitanje je samo da li narod ima tu moć i informacije kojima raspolaže, ali to je jedna politika straha, ucena itd. Mnogo je odgovornija intelektualna elita, ista ona koja je podržavala i ratne zločine i genocid. To su duhovnici genocida i etničkog čišćenja - rekla je Zajović.

Podsetimo, Staša Zajović koja je poznata po patološkoj mržnji prema Srbima podržavala je proteste srpske opozicije.

Foto: printscreen

 

 

Vučić je upozoravao! 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak na RTS da će ono što bude rekao na Sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici ući u istoriju ali i naglasio da pokretači rezolucije govore da nema kolektivne krivice, ali da u samom dokumentu ne piše ničije ime. 

- Lažu nas sve vreme i to je najmanje što ću u lice da im kažem. U istoriju će ući, u istorijske čitanke Srbije to što ću im reći, šta god neko danas govorio. Glavni argument im je bio da nema kolektivne krivice već je ona individualna, a kada ih pitate čije ime piše u rezoluciji, kažu ničije - rekao je predsednik za RTS u četvrtak.

Predsednik je upitao koga Srbija nije isporučila, kada se govori o individualnoj odgovornosti.

- Koga još onda niste individualno uhvatili, osim što one koji su ubijali u Bjelovcu, Podrovanju i ostalim srpskim selima oko Srebrenice nikoga nikada niste kaznili. Niste kaznili ni one koji su oči izvadili sudiji Slobodanu Iliću. Koga još? Koga to Srbija nije isporučila, ja mislim protivpravno, oni pravno potpuno je svejedno u ovom trenutku za tu priču, koga Srbija nije isporučila, a da ste tražili za sve to? Sve je isporučila, sve što ste mogli oko individualne odgovornosti da uradite, uradili ste. Što lažete da je u pitanju individualna odgovornost? - upitao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20