• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.05.2024

13:04

Rusija se moli za Srbe! Patrijarh moskovski Kiril naložio: Svenoćno bdenje za spas našeg bratskog naroda u svim ruskim crkvama u noći između 22. i 23. maja!

Reuters

Politika

Rusija se moli za Srbe! Patrijarh moskovski Kiril naložio: Svenoćno bdenje za spas našeg bratskog naroda u svim ruskim crkvama u noći između 22. i 23. maja!

Podeli vest

Patrijarh moskovski i sve Rusije gospodin Kiril naložio je služenje svenoćnog bdenja za spas našeg bratskog srpskog naroda.

- Naložio sam da se u svim ruskim crkvama u Otadžbini i rasejanju u noći između 22. i 23. maja služi svenoćno bdenje za spas našeg bratskog srpskog naroda - rekao je Patrijarh mosovski i sve Rusije Kiril.

Podsetimo, u četvrtak ujutro na Hilandaru iguman Metodije sa monasima moliće se oko ikone Trojeručice ispred koje se uvek mole u ozbiljnim iskušenjima za srpsku državu i narod.

U najvećem broju crkvi u zemlji i rasejanju zvoniće zvona tog dana, dok će se sveštenstvo i vernici moliti za spasenje države i naroda.

Foto: Reuters

 

U četvrtak 23. maja održava se sednica Generalne Skupštine UN o predlogu rezolucije u Srebrenici.

Predsednik Aleksandar Vučić se nalazi u Njujorku, gde ovih dana ima niz sastanaka sa predstavnicima članica UN. On je rekao da će ishodom glasanja neki biti razočarani, dok će neki slaviti.

- Ali mi ćemo uzdignute glave ići po svetu, jer ceo svet zna da je Srbija slobodna i slobodarska zemlja. Znaće da se Srbija suprotstavila bahatima i moćnima, ne zato što je za nešto kriva, već zato što je čuvala svoj obraz. Biće mi teško kada bahati budu slavili usvajanje rezolucije, ali ću svakog od njih moći da pogledam u oči - rekao je predsednik večeras.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20