• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.04.2024

10:03

"Bata u 90 slika" - Izložba o Bati Živojinoviću u Bajinoj Bašti

Informer

Vesti

"Bata u 90 slika" - Izložba o Bati Živojinoviću u Bajinoj Bašti

Podeli vest

Posle premijere u Beogradu izložba "Bata u 90 slika" krenula je po Srbiji, jer je „ideja da Bata kao čovek iz naroda uđe u narod ponovo”

U holu gimnazije „Josif Pančić” u Bajinoj Bašti danas u 18:30 časova, otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Bata u 90 slika”, posvećena legendarnom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću povodom obeležavanja 90 godina od glumčevog rođenja.

Posle uspešne premijere u Sarajevu, ova putujuća izložba otvorena je i u Beogradu, a danas je, kako bi oživela sećanja na jednog od najvoljenijih glumaca našeg vremena , stigla i u Bajinu Baštu. Ovaj kulturni događaj predstavlja priliku za posetioce da kroz 90 odabranih fotografija prođu kroz životnu priču i bogatu karijeru Bate Živojinovića.

 

Na otvaranju prisutnima su se obratili domaćin izložbe Ljubica Đurić, direktor gimnazije "Josif Pančić" Jovan Đurić, urenik Borbe Elena Stojanović, sin Bate Živojinovića Miljko Živojinović, načelnica Opštinske uprave Bajina Bašta Zorka Radoičić, kao i  dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović koji je i proglasio izložbu otvorenom.

Sin slavnog glumca, Miljko Živojinović, istakao je da je izložba pažljivo pripremana devet meseci, te da je svaka fotografija pažljivo odabrana kako bi posetiocima pružila jedinstveni uvid u život i rad Bate Živojinovića.

Izložba „Bata u 90 slika”, ne predstavlja samo sećanje na velikog glumca, već i priliku da se njegovo nasleđe i doprinos srpskoj kulturi prenesu na nove generacije, čuvajući tako njegovu neizbrisivu ulogu u istoriji filmske umetnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set