• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

03.07.2024

13:26

Subotica: Gradonačelnik Stevan Bakić obišao nova vozila i radne mašine JKP „Čistoća i zelenilo“

Grad Subotica

Vesti

Subotica: Gradonačelnik Stevan Bakić obišao nova vozila i radne mašine JKP „Čistoća i zelenilo“

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev obišli su danas, na lokaciji Radne jedinice za odvoženje i deponovanje komunalnog čvrstog otpada JKP „Čistoća i zelenilo“ nova, upravo nabavljena vozila za sakupljanje smeća i komunalnog otpada, kao i vozila, mehanizaciju i opremu za higijenu i zelenilo.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da su nova vozila i radne mašine nabavljeni zajedničkom sinergijom Grada Subotice i JKP „Čistoća i zelenilo“ kako bi ovo subotičko javno-komunalno preduzeće svoju delatnost moglo da obavlja što kvalitetnije i efikasnije.

„Radi se, zapravo, o kreditu u vidu kapitalnih subvencija u iznosu od 473 miliona dinara planiranih za višegodišnji period, iza kojega stoji Grad Subotica. Tender je bio raspisan tokom 2023. godine, u međuvremenu je završen i danas smo svedoci kompletno isporučenog kontingenta koji se sastoji od: pet kamiona autosmećara, dva kamiona putarca, jedne autocisterne, jednog servisnog kombi vozila, jednog vozila sa korpom, dve električne čistilice, dva traktora sa mulčerom i dva teretna vozila sa abrolom i kontejnerom“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

On je dodao da se radi o savremenim vozilima i radnim mašinama koje bi trebalo da doprinesu da svaki segment poslovanja JKP „Čistoća i zelenilo“, koji se ogleda u sakupljanju komunalnog otpada i održavanju higijene i zelenila na teritoriji ovog grada, bude obavljen na zadovoljstvo svih građana Subotice.

„Dobra vertikalna povezanost svih nivoa vlasti i odgovorna politika na lokalu stvaraju uslove da krupnim iskorakom i u budućnosti, kako na polju očuvanja životne sredine, tako i u svim drugim segmentima života naših sugrađana, stvorimo zdraviji i moderniji ambijent za svakog pojedinca, kao i porodice“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ je izrazio ogromnu zahvalnost Gradu Suboticu i gradonačelniku Stevanu Bakiću koji je, kako je rekao, prepoznao probleme i potrebe JKP „Čistoća i zelenilo“, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je stvorio „jednu privrednu atmosferu u našoj zemlji da se može poslovati na ovakav način“.

„Ovo je jedan od vidnih rezultata upravo tog stvorenog poslovnog ambijenta. Nova vozila i radne mašine nam, sa vozilima koja smo nabavili pre dve godine, mnogo znače, unaprediće rad našeg preduzeća koje će postati još bolji servis građana Subotice. Novonabavljena vozila i radne mašine će nam doneti i određene uštede kada je reč o potrošnji goriva i drugih energenata, a doprineće, svakako, i boljoj zaštiti životne sredine. Ovo vozilo sa korpom je prvo takvo novo vozilo koje je u naše preduzeće stiglo kao novo, pre deset godina nismo imali ni jednu korpu, unajmljivali smo je, a potom smo nabavili dve polovne korpe sa kojima i dan-danas radimo“, rekao je Milošev.

Foto: Grad Subotica

 

Govoreći o podeli zelenih i plavih kanti, Milošev je kazao da je zelenim kantama „pokrivena“ cela teritorija grada, znači i gradske, i prigradske mesne zajednice, i da tu ima oko 48.000 potrošača, dok se sa podelom plavih kanti stiglo u 11 mesnih zajednica u kojima je podeljeno oko 10.500 kanti.

„Trenutno se akcija podele plavih kanti odvija u MZ ’Novo selo’, gde bi trebalo da se podeli oko 1.800 kanti, koliko je, otprilike, i domaćinstava. Potom ćemo, po planu, nastaviti sa podelom plavih kanti kako bismo pokrili celu teritoriju grada Subotice. Uz podelu kanti mi delimo i flajere, odnosno uputstva šta se odlaže u plavu kantu, i mogu da kažem da možemo biti zadovoljni kako ih građani koriste i šta u njih odlažu“, zaključio je Slobodan Milošev.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set