• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

04.11.2020

23:13

NAŠA PEVAČICA PREMINULA U 51. GODINI! Bila je MEGA POZNATA, a ovo je njena ĆERKA koja se takmičila u ZVEZDAMA GRANDA (FOTO)

Estrada

NAŠA PEVAČICA PREMINULA U 51. GODINI! Bila je MEGA POZNATA, a ovo je njena ĆERKA koja se takmičila u ZVEZDAMA GRANDA (FOTO)

Podeli vest

Previše liči na majku!

Vera Nešić bila je jedna od najpoznatijih i najlepših pevačica narodne muzike osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

Pevačku karijeru započela je 1987. godine kada je snimila prvi album, a ostala je upamćena kao izvođač starih narodnih pesama, sevdalinki, ali i novokomponovanih pesama. Vera je 1988. godine dostigla vrh popularnosti kada je izdala album na kojem su se našle pesme: "A gde smo ja i ti", "Proleće je, a ja sam", "Potražićeš opet mene"...

Devedesetih godina njena karijera nastavila je da se kreće uzlaznom putanjom, a tada je snimila pesme koje su pravi biseri narodne muzike, među njima i pesmu "Zaspala je Šumadija" koja je proglašena za himnu Šumadijkog okruga.

Foto: Youtube Printscreen/volim pesme

Vera je bila veliki humanista, te je održala više od stotinu humanitarnih koncerata za stara i bolesna lica.

Poslednji album snimila je 2006. godine. Vera Nešić je, nažalost, preminula u 51. godini 2011. godine nakon duge i teške bolesti, a za sobom je ostavila ćerku Emiliju Nešić, koja je krenula njenim stopama.

Foto: Youtube Printscreen/volim pesme

Emilija se u dve sezone takmičila u "Zvezdama Granda", gde je pokazala da "krv nije voda" i da je poput pokojne majke talentovana za izvođenje narodnih pesama.

Takođe, za Emiliju kažu da likom podseća na majku, a da li će dostići njenu slavu ostaje da vidimo.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17