• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

14.05.2020

19:55

MAKEDONCI, IZABRALI STE BUGARE UMESTO SRBA, POSLEDICE SU BRUTALNE! Sofija ponizila Skoplje, nećete u EU dok mi to ne dozvolimo, pazite da ne budete manjina u svojoj zemlji!

Balkan

MAKEDONCI, IZABRALI STE BUGARE UMESTO SRBA, POSLEDICE SU BRUTALNE! Sofija ponizila Skoplje, nećete u EU dok mi to ne dozvolimo, pazite da ne budete manjina u svojoj zemlji!

Podeli vest

Vlasti Severne Makedonije treba da se pomire sa tim da pregovori o pristupanju Evropskoj uniji ne mogu početi dok Skoplje i Sofija ne reše istorijske sporove. Pritom, dok se svađaju s nama, bolje da pripaze da ne postanu manjina u sopstvenoj zemlji, izjavio je ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov

- Nekoliko puta sam govorio i makedonskom premijeru Zajevu i ministru spoljnih poslova Dimitrovu, čiji je otac ugledni bugarski građanin, kog znam lično i kod koga sam bio u poseti, kad je Nikola Dmitrov bio mali. Svima sam im govorio: shvatite da takvo ponašanje neće proći. Ako vam se čini da smo spremni da sarađujemo u toj varijanti koju vi želite - da ćemo između vaših naučnih izmišljotina i laži, koje godinama sakupljate i istorijskih činjenica, na kojima se mi baziramo, pristati na kompromis - to se neće desiti - izjavio je ministar u intervjuu informativnom portalu Dir.bg. 

On uverava kako se po tom pitanju na Bugarsku ne može izvršiti pritisak i da niko ne treba da očekuje da je neko može prisiliti i da će se ona uplašiti. Karakačanov je istakao da su Makedonci navikli na takve jugoslovenske postupke u odnosima s Beogradom. 

ALO SAD I EU, ZAŠTO ĆUTITE?! ŠIPTARI VRATILI TAKSE SRBIJI, KOJE NIKAD NISU NI UKINULI! Posle zabrane srpskim lekarima da dođu na KiM, ponovo počela...

Karakačanov smatra da je moguće da će Makedonci u jednom trenutku otkriti da su sami postali manjina u svojoj zemlji.

- Dok se oni svađaju s nama koji smo im najbliži na svetu, jer mi smo, na kraju krajeva, jedan narod u dve države, za 15-20 godina, možda će se kao problem pojaviti i to što će sami braniti prava svoje manjine u sopstvenoj zemlji, jer će Albanci postati većina - zaključio je Karakačanov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 3 godine

Svaki drugi Makedonac je uzeo i ima Bugarski pasoš, hoće u EU, sad ce vam TUTA Bugarin zavuci do Balcaka

Tashko Tashic

pre 3 godine

Makedonci!!! Srbi su vam najblizi nego ona stoooka bugarska.

vuk

pre 3 godine

bugarska jedva ceka da siptari uzmu pola oni ce drugu polovinu i cao makedonijo ,za 1000,godina,samo sto sad nece biti ludih srba da seju kosti po kumanov i kajmakcalanu,da bi vama i siptarima napravili drzavu,ovo vam je bozja kazna

Kraljevic

pre 3 godine

Izgadjivati naciju bar treba jedno 200 godina Makedonci ce na kraju uspeti u tome. Resenje ce biti da imaju vise dece. Ali i za to treba sredstva kao sto su skole zdrastvene ustanove radna mesta. Mozda su Bugari u pravu da se pridruze njima i da svi igraju oro. Ali sta da rade sa Srbima u Severnoj Makedoniji oni slave svoje svece dok Bugari ostavise slave A na kraju bosle Balkanskih ratova te oblasti po katarstvu bile su Srpske. Ipak katastar je katastar

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17