• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

01.11.2019

22:25

BAGDADIJEVA LIKVIDACIJA JOŠ NIJE POTVRĐENA! Lavrov bez dlake na jeziku: ON JE AMERIČKI PROIZVOD, NAŠI VOJNICI ANALIZIRAJU DODATNE ČINJENICE!

Vesti

BAGDADIJEVA LIKVIDACIJA JOŠ NIJE POTVRĐENA! Lavrov bez dlake na jeziku: ON JE AMERIČKI PROIZVOD, NAŠI VOJNICI ANALIZIRAJU DODATNE ČINJENICE!

Podeli vest

Lider DAEŠ-a Abu Bakr el Bagdadi bio je proizvod SAD, a njegova likvidacija još nije potvrđena, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov

- Ministarstvo odbrane Rusije je već dalo komentar o Bagdadiju. Želimo da dobijemo dodatne informacije. Sve je bilo objavljeno u slavodobitnom i likujućem stilu, ali naši vojnici za sada analiziraju dodatne činjenice - mnogo onoga što su saopštile SAD oni još ne mogu da potvrde“, rekao je Lavrov u intervjuu za televizijski kanal „Rusija 24“.

Ministar je dodao da je „likvidacija teroriste, ako je nje zaista bilo — pošto je Bagdadi već mnogo puta proglašavan mrtvim — verovatno pozitivan korak, ako se ima u vidu njegova štetna uloga u formiranju DAEŠ-a i u pokušaju da se stvori kalifat“.

Lavrov je, istovremeno, podsetio da je Bagdadi proizvod Sjedinjenih Američkih Država.

MELANIJA NEĆE PLAKATI KADA JA UMREM! Da li je Tramp pokušao da bude duhovit, ILI JE REKAO SUROVU ISTINU!

- DAEŠ kao takav je nastao nakon nezakonitog ulaska u Irak, rasturanja iračke države i puštanja ekstremista iz zatvora. To su bili ekstremisti koje su Amerikanci tamo držali, a zatim su ih pustili na slobodu. Zbog toga su u izvesnom stepenu Amerikanci likvidirali onog kog su sami proizveli, ako se to zaista dogodilo - rekao je Lavrov.

Predsednik SAD Donald Tramp je 27. oktobra saopštio da je likvidiran Bagdadi. Prema njegovim rečima, tokom operacije američke vojske terorista je aktivirao samoubilački pojas, ali je ipak „brzo i precizno identifikovan“.

Kasnije je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao da Moskva nema verodostojne informacije o tome da je američka vojska izvela novu operaciju protiv Bagdadija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 4 godine

Lepo ja napisah ali moj komentar niko ne objavi

zoran miljkovic

pre 4 godine

То што прича Лавров,равно је причама српских таблоида и две телевизије,као и квази аналитичара који су ШИРИЛИ ЛАЖНИ ОПТИМИЗАМ, да је Америка променила став према Косову, да су Албанци у паници, само је Председник увек био искрен. КО ЋЕ ДА ОДГОВАРА, за ЛАЖНУ пропаганду и излуђивање грађана већ дуже време. УВЕК САМ ГОВОРИО ДА СЕ ОВДЕ У ВИСОКУ ПОЛИТИКУ НЕ РАЗУМЕЈУ ОВИ ШТО БЛЕЈЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЈАМА СВАКИ ДАН.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija