• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

04.11.2018

20:16

STRAŠNI PODACI O VEZI BOMBARDOVANJA I RASTA OBOLELIH OD KARCINOMA!  NATO UBIJA SRPSKE DEVOJKE: Sve više žena mlađih od 25 godina ima rak dojke!

Društvo

STRAŠNI PODACI O VEZI BOMBARDOVANJA I RASTA OBOLELIH OD KARCINOMA! NATO UBIJA SRPSKE DEVOJKE: Sve više žena mlađih od 25 godina ima rak dojke!

Podeli vest

Srbija na vrhu evropske liste po broju mladih žena koje imaju karcinom dojke. To je direktna posledica NATO agresije, upozoravaju lekari

U Srbiji sve više devojaka mlađih od 25 godina oboleva od raka dojke i po tome je naša zemlja u samom evropskom vrhu, pokazuje statistika Evropskog registra za rak! Domaći stručnjaci, potvrđujući ove podatke, kažu da je to direktna posledica NATO agresije, jer su te mlade žene rasle i razvijale se nakon bombardovanja, kada je naša zemlja zatrovana osiromašenim uranijumom i drugim kancerogenim toksinima.

Foto: Ilustracija/Informer DN

Ovoj činjenici ide u prilog i podatak da u Srbiji godišnje od raka dojke oboli 19, a umru tri žene mlađe od 30 godina, dok je u ostatku sveta ovaj kancer kod tako mladih osoba na nivou statističke greške. Takođe, kod nas razne vrste kancera svake godine dobije čak 80 odsto mladih više od evropskog proseka.

Jasni pokazatelji bolesti

Čemu su to bile izložene mlade Srpkinje, a nisu njihove vršnjakinje u Francuskoj, Nemačkoj ili Britaniji?! Pa jasno je, u pitanju su posledice NATO agresije
prof. dr Danica Grujičić

Crne brojke

Naš čuveni neurohirurg prof. dr Danica Grujičić upozorava da je posle bombardovanja dramatično porastao broj mladih žena koje dobijaju rak dojke, dok se pre 1999. tako nešto gotovo uopšte nije dešavalo.

- Rak dojke je bolest koja se najčešće pojavljuje kod žena starijih od 55 godina, dok je kod mlađih od 30 poprilično retko prisutna. Međutim, u Srbiji poslednjih godina ima sve više devojaka starih između 20 i 25 godina kojima lekari otkriju rak dojke. To je strašno, jer se ova bolest kod tako mladih žena pojavljuje na nivou incidenta, a kod nas se pojavljuje u desetinama slučajeva. I sada, pitanje je šta je to uticalo da se kod nas pojavi tako veliki skok u ovoj statistici? Čemu su to bile bile izložene mlade Srpkinje, a nisu njihove vršnjakinje u Francuskoj, Nemačkoj ili Britaniji?! Pa jasno je, u pitanju su posledice NATO agresije i kancerogeni toksini ostali posle bombardovanja. Zato apelujem da se veza između otrova iz bombi i rasta broja obolelih od karcinoma u Srbiji što pre ispita, kako bismo saznali pravu istinu - kaže dr Grujičić i dodaje da sve brojke govore u prilog ovoj tezi:

Preventivni pregledi jedini spas

Doktorka Ana Jovićević iz Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije napominje da je preventiva najbolji spas od karcinoma dojke.
- Statistika nije nimalo sjajna i svake godine se borimo sa istim problemima, ali i brojkama. Rak dojke je podmukla bolest, po čijoj smo neslavnoj statistici drugi u Evropi. Zato je prevencija jedino i najbolje rešenje da bi se rak dojke sprečio. Devojke starije od 20 godina trebalo bi bar jednom mesečno da odlaze na pregled, dok bi žene starije od 50 godina obavezno trebalo da idu na mamografske preglede na svake dve godine. Pored toga, bitni faktori su i zdrava ishrana, kvalitetan način života, umerena fizička aktivnost, ali i izbegavanje alkohola i duvana - objašnjava dr Jovićević i dodaje da simptome poput čvorića, iscedaka iz bradavice, crvenila i otoka dojke ne treba ignorisati.

- Imamo u našoj zemlji 4.400 žena koje godišnje obole i 1.600 onih koje umru od raka dojke, što je daleko iznad evropskog proseka. To znači da ova bolest svakog dana u Srbiji uzme četiri do pet ženskih života?! Takođe, u Srbiji od kancera svake godine oboli 80 odsto dece više nego u ostalim državama našeg kontinenta. To ne može biti slučajno i ne može doći samo od sebe.

Foto: Ilustracija/Informer DN

Rasle uz otrove

Sve te mlade Srpkinje su rasle i razvijale se u vreme dok su vazduh, zemlja i voda oko njih bili zatrovani toksinima iz NATO bombi
prof. dr Slobodan Čikarić

Poznati srpski onkolog prof dr Slobodan Čikarić ističe da je NATO agresija jedan od glavnih razloga za povećan broj obolelih od kancera dojke, naročito kod mladih devojaka.

Zatrovana sredina

- Ove poražavajuće statistike i veliki broj obolelih od raznih maligniteta očekivani su, a za njihovu rasprostranjenost među građanima Srbije dobrim delom je zaslužan osiromašeni uranijum kojim nas je NATO zatrovao tokom bombardovanja. Najstrašnije je to što je broj novoobolelih svake godine u porastu i što se među pacijentima nalaze i sve mlađe osobe. To su devojke koje su rasle za vreme i posle agresije 1999. godine, a vazduh, zemlja i voda oko njih bili su zatrovani raznim kancerogenim česticama iz bombi - naglašava dr Čikarić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 5 godina

Prema statistikama najveći broj ovog karcinoma se nalazi kod ne-udavanih žena koje nisu rađale i dojile. Tako časne sestre stoje na prvom mestu. Ali nelogično je da mlade budu na ovoj listi

zoran

pre 5 godina

Imamo mi mnogo uzroka za bolest, rekordna potrošnja cigareta, jeftin i loš alkohol, zagađen vazduh u celoj zemlji, zatrovana zemlja sa agresivnim hemijskim preparatima, vredni domaćini po selima puštaju otpadne vode u svoje bunare (da ne bi imali trošak pražnjenja septičkih jama, koje su uglavnom nesrazmerno male prema potrebama domaćinstva). Najveći srednje-banatski grad Zrenjanin godinama nema ispravnu vodu za piće u vodovodu. A prava najedza divljih deponija na sve strane.

Neko

pre 5 godina

Pa ameri kako sejete tako ce te i da zanjete. Bagro belosvetska.

severni

pre 5 godina

Čikarić je šarlatan i lažov. Raspitajte se koliko je ljudi pogrešno lečio pa su zbog njega umrli! Koliko je pogrešnih dijagnoza doneo! Prevarant koji je 30 i više godina podrepaška muva svakoj vlasti!

predragm

pre 5 godina

Lecenje citostaticima se ne koristi u svetu vec 5 godina. Nasi lekari nemaju pojma i svi njihovi pacijenti umru u roku od 10 godina. To se da lako proveriti. Svi koji su leceni u inostranstvu pocev Isidore Bjelice do Marine Tucakovic su zive i zdrave. Uran 235 obogaceni je bacan na Kosovu i nije niko oboleo. Ako ima obolelih u Beogradu znaci vlast krije da su gađali generalstab i policiju i da je to dospelo u vodovod i da ce poumirati pola Beorada.

Alex

pre 5 godina

I kako da se preventivno pregledamo kad nam RFZO to ne da? Preventivni pregledi sa UZ kod nas su predvidjeni samo za zene posle 40, a mamografija posle 55 godine...pitala sam...ja sa 33god ne spadam u rizicnu grupu...eto!

hag

pre 5 godina

To je samo posljedica srbijanskog uzročnog ponašanja 90ih!Srbija je svojom politikom 90ih,ubila i ubija te ljude. Ima li inforemer podatke o broju poklanih,etnički očišćenih sa odredjenih prostora,broju stradalih u genocidu u bosni,bošnjaka i drugih nepravoslavnih?

KoleM

pre 5 godina

Najjači kancerogen aflatoksin se preko mleka distribuira do svakog stanovnika Srbije a posle nam kriv osiromašeni uranijum koji nije ni bacan u Srbiji.

svetikurac

pre 5 godina

krv VAM JEBEM.kad ste Türki ALBANCE na KOSOVO Sa gasom to je bio u redu.i VI veze svi umreti od NATO bombardovanje

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija