• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

29.06.2019

09:43

SRPSKIM UČENICIMA STAVLJALI NOŽ POD GRLO! Nema kraja mržnji milogoraca prema svemu što je srpsko

Društvo

SRPSKIM UČENICIMA STAVLJALI NOŽ POD GRLO! Nema kraja mržnji milogoraca prema svemu što je srpsko

Podeli vest

K. P. (14), učenica osmog razreda OŠ "Dragiša Ivanović" u Podgorici zatrovana Milovom propagandom, pretila da će zaklati vršnjakinju J. P. samo zato što je Srpkinja! Maltretirala i druge srpske đake, a nastavnici sve to mirno posmatrali!

 

Srpski đaci u crnogorskim školama na meti su neviđene torture svojih vršnjaka i nastavnika zadojenih propagandom Mila Đukanovića! U OŠ "Dragiša Ivanović" u Podgorici, učenica K. P. (14), zatrovana mržnjom prema svemu što je srpsko, stavila je nož pod grlo školskoj drugarici J. P. samo zato što je Srpkinja.

Zatrovali decu

Foto: Tanjug

Zamislite kolika mržnja prema Srbima vlada u Crnoj Gori, kada su njome zatrovana i deca od 14 godina
Miodrag Linta

Ova učenica mesecima maltretira i druge đake srpske nacionalnosti, peva im ustaške pesme, piše im i uzvikuje fašističke parole, dok nastavnici u ovoj školi sve to mirno posmatraju, a neki čak i odobravaju!

Tuče, preti, vređa...

Prema rečima Informerovog sagovornika upoznatog sa ovim događajima, slučaj u OŠ "Dragiša Ivanović" je samo jedan u nizu napada na srpske đake u podgoričkim školama.

- Užasni incidenti koji se već mesecima dešavaju u OŠ "Dragiša Ivanović" samo su jedan u moru primera sa čim se sve suočavaju srpski đaci u Podgorici i drugim crnogorskim gradovima. Sve je u ovoj školi počelo kada je učenica osmog razreda K. P. ispred zbornica provocirala srpske učenike pevajući im najgore ustaške pesme, među kojima i "Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona, koja otvoreno govori o klanju Srba. Nastavnici ove škole su sve to slušali, a nekima je čak bilo i simpatično - kaže naš sagovornik i dodaje da je to bio okidač za torturu koju su srpski đaci pretrpeli u ovoj školi:

Foto: Informer DN

EVO DO ČEGA JE DOVELA MILOVA PROPAGANDA

- Kada je K. P. videla da joj niko ništa ne može i da nastavnici na njenu mržnju prema svemu što je srpsko gledaju čak i sa simpatijama, prešla je i na fizičke napade. Jednog dana došla je sa nožem u školu, nasred časa stavila ga je pod grlo vršnjakinji J. P. i rekla joj da će je zaklati samo zato što je Srpkinja. Nastavnica je ovaj slučaj prijavila organima škole, ali je K. P. prošla bez ikakve kazne.

Majka učenika: Ugrožena srpska deca!

Majka D. Đ., jednog od napadnutih učenika, rekla je da je šokirana zato što niko ne štiti srpske đake u crnogorskim školama.

- Smatram da je stvar otišla predaleko, a posebno što se to dešava u osnovnoj školi. Konflikti iz društva se prenose na škole, a posebno su ugrožena deca srpske nacionalnosti. Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnog kadra. Poslednji je čas da reaguju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posledice ne budu još veće - kazala je majka učenika D. Đ.

Nakon ovog strašnog napada, K. P se još više osilila i u nekoliko navrata fizički i verbalno napala srpske učenike.

- Nekoliko dana posle napada nožem, četvoricu srpskih učenika je krvnički udarala rukama i nogama. Đaku D. Đ. prišla je i rekla: "Videćeš ti, Srbine, šta te čeka." U školu je donosila i improvizovane letke, rukom pisane, koje je delila po razredu, a na kojima piše: "Marš, Srbi, napolje. Crnom Gorom upravljaju Hrvati." Konačno, u petak, prilikom dodele svedočanstava, u učionicu je unela hrvatsku zastavu sa šahovnicom i počela da viče: "Pose*em vam se na vaš Vidovdan." Niko od nastavnika na to nije reagovao - kaže naš sagovornik.

Prekinite torturu


Miodrag Linta, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, navodi da je napad na srpske đake u Podgorici skandalozan, pogotovo ako se zna da su u pitanju deca u osnovnoj školi.

- Ta deca mogu da imaju najviše 14 godina i zato je ovo posebno tragičan i nesrećan događaj. Sve je to posledica dugogodišnje antisrpske politike, kao i kampanje u javnosti i medijima protiv našeg naroda. Srbi se nazivaju okupatorima i drugim najnegativnijim i pogrdnim nazivima. Ovo je rezultat neshvatljive antisrpske kampanje. Svi nadležni u Crnoj Gori trebalo bi da preuzmu odgovornost i utiču na to da se ova tortura zaustavi. Treba insistirati na tome da je Crna Gora multietnička država - ističe Linta.

Škola demantuje

Uprava crnogorske OŠ "Dr Dragiša Ivanović" demantovala je da se incident desio u toj školi, a crnogorska vlada je saopštila da najooštrije osuđuje "lažne medijske objave kojima je cilj širenje mržnje i netrpeljivosti" i pozvala tužilaštvo da "stane tome na put".

I analitičar Dragomir Anđelković navodi da je srpski narod u Crnoj Gori izložen neviđenoj diskriminaciji i šikaniranju.

- Mislim da je trenutno naš narod u Crnoj Gori više ugrožen nego u Hrvatskoj i na Kosovu. Eto do čega su dovele crnogorske vlasti. Srbija zbog svega ovoga treba da pokrene pitanje svojih prava u ovoj zemlji u međunarodnim institucijama, jer Crna Gora krši ljudska i demokratska prava - zaključuje Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ahmet

pre 5 godina

Tako ce biti sve dok Srbiju budu vodile izdajice.

Pg

pre 5 godina

Malo je ovo napumpano..cudo je da se deca od 13 god izjašnjavaju po nacionalnosti..

Smrad

pre 5 godina

Za Dom - spremni! U Zagori na izvoru rijeke Čikole Stala braća da obrane naše domove Stala braća da obrane naše domove Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi Nećete u Čavoglave dok smo živi mi Nećete u Čavoglave dok smo živi mi Puče thompson, kalašnjikov, a i zbrojevka Baci bombu, goni bandu preko izvora Baci bombu, goni bandu preko izvora Korak naprijed, puška gotovs i uz pjesmu svi Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici Stići će vas naša ruka i u Srbiji Stići će vas naša ruka i u Srbiji Stići će vas Božja pravda, to već svatko zna Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava Slušajte sad poruku od Svetog Ilije Nećete u Čavoglave, niste ni prije Nećete u Čavoglave, niste ni prije Oj Hrvati, braćo mila iz Čavoglava Hrvatska vam zaboravit neće nikada Hrvatska vam zaboravit neće nikada Pa sad ne vidim nikakvo direktno klanje u pesmi

VLADO

pre 5 godina

ZAR JOS VAM NIJE DOSLO IZ GUZICE U GLAVU ! ! ! PA SRBI MOJI ZAR NE VIDITE DA VAS I DIJECA MRZE. DOKLCE TE ZIVJETI U LAZI! ! !

Vla

pre 5 godina

Ima devojcice roditelje, zabraniti im ulazak u srbiju kao I milogorca djukanovica proglasili personom non grate, vreme je da se probudi I srpski narod, ili zavlacite glave u pesak kao nojevi, pa dignite guzice, saka jadnih crnogoraca da vas maltretira, ha ha ha

Kažu

pre 5 godina

Slovenski sud presudio da je bila protuzakonita zabrana Tomsonovog koncerta! Papa smenio biskupa koji je hrvatskom biskupu zabranio da vodi misu na Blajburgu! Hrvatska raste najbrže u EU sa 3,9% BDA-a a sada EU analiza kaže da će rasti na 4,7%! IT sektor u RH je u samo godinu dana zapoposlio čak 2000 ljudi i to sami bez investicija! Državne brojke za 2018g kažu da se iz RH iselilo 39 000 građana ali da se vratilo-uselilo 26 000 i da je prihvaćeno samo 27 migranata koji su dobili RH dokumente i da se rodilo 879 dece više nego godinu pre e sada ima li za to brojke u Srbiji ili tu nikoga za to nije briga! Vlada RH najavljuje "porezno rasterećenje" i povećanje MINIMALNE plate koja je sada 405E a koliko je ono prosečna srpska plata!? Digo se novi hrvatski Agrokor i zove se Tomi ima već 217trgovina a još ih gradi po obali i već je izbio na tržište BiH a uskoro će i u CG i u Srbiju da bude investitor! Nakon koncerta u Čavoglavama pa godinama u Kninu pa u Slunju i Glini ove godine će Tomson pevati na Krbavskom polju za 24-tu godišnicu Oluje a za 25-tu u Vukovaru a dok on peva i slavi koga smeta neka pati jadan jer šta mu je drugo preostalo posle 95g!

Povratak Hrvata

pre 5 godina

Sada će svi srpski mediji da ćute šta se Hravti vraćaju sa zaradama da ulažu u lepu svoju sada se za to neće terati propaganda i senzacionalistički naslovi ko za "iseljavanje"... Večernjilist.hr MIGRACIJSKI PREOKRET Povratak Hrvata - lani kući došlo 26.000 ljudi

srle

pre 5 godina

Ko da pokrene? Nas predsednik moze samo da zamoli.

Dragan

pre 5 godina

A od koga brankovici da nauce nesto o ČOJSTVU kada je VUK udruzenim snagama sa osmanlijama zadao smrtni udarac KNEZU LAZARU .

Rade

pre 5 godina

Ta učenica, K.P od 14 godina što sve od reda bije i maltretira, da li je velika kao kuća pa joj vršnjaci ne mogu ništa. Ako neka ih bije kada nemaju ruke i neumeju da se brane...

SS

pre 5 godina

Tužno,ali zna li neko od naših kuda nas vodi ovaj put....

sasapg

pre 5 godina

Prvo se isfabrikuju vijesti, a onda svi prenesete te lazne vijesti i dignete ih naa 10x veci nivo. Dovodite nazovi analiticare i predstavnike. Treba nase strucnjake koji su napisali ove gluposti uhapsiti i osuditi, a zabraniti rad.

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija