• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

13.11.2020

11:04

EVO KADA ĆE SE ZNATI HOĆE LI BITI NOVIH MERA! Oglasio se ministar Lončar

Društvo

EVO KADA ĆE SE ZNATI HOĆE LI BITI NOVIH MERA! Oglasio se ministar Lončar

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se razmatraju nove mere za Srbiju.

- Razmatramo nove mere, imamo predloge Kriznog štaba i u roku od dan ili dva izaći ćemo sa novim stavom, na osnovu situacije - rekao je on i dodao:

- Obezbedili smo još 500 mesta u bolnicama u Beogradu za vikend, u kovid sistem ušao Institut za medicinu rada, a večeras će i Institut za reumatologiju.

Kako je rekao, to mora da bude zajednička odluka svih ljudi iz Kriznog štaba.

- Prevashodno slušamo struku. Ono što nam oni predlože, to ćemo, siguran sam, i usvojiti - rekao je Lončar.

On je dodao da je zdravstveni sistem prebukiran, da je zabeležen rekordan broj pregleda i prijema, i da je u bolnicama u Beogradu obezbeđeno 500 mesta za vikend.

- Obezbedili smo još 500 mesta u bolnicama u Beogradu za vikend, u kovid sistem ušao Institut za medicinu rada, a večeras će i Institut za reumatologiju.

- Sve je više kovid bolnica u funkciji. Napravili smo 500 mesta za vikend u Beogradu, jer tu imamo najveći problem. U rezervi su nam Selters banja i Banja Koviljača, koje će ući sa svojim kapacitetima u sistem, u roku od dan dva - rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Ministar je istakao da se nada da građani mogu da primete koliko napora se ulaže da bi se svakom pacijentu pružila neophodna pomoć.

- Nadam se da će razumeti i pokušati da pomognu, tako što će se privremeno odreći nekih svojih navika, koje su sada problematičene i služe za širenje virusa - rekao je Lončar.

On je istakao da je zabeležen rekordan broj pregleda i prijema.

Lončar je rekao da Klinički centar traži rešenje koja će još klinika da se pretvori u kovid i dodao da dermatovenerologija ne može da uđe u kovid, kao i da se za pacijente koji idu na dijalizu moraju da se obezbede kapaciteti.

- Sistem je prebukiran, našli smo dodatnih 500 mesta. Otvaramo medicinu rada i reumatologiju, uz slobodna mesta gde imamo otpuste u bolnicama, "Dr Dragiša Mišović", Bežanijska kosa, Zvezdara, Zemun, Infektivna klinika, gde tražimo dodatne kapacitete za prijem pacijenata - rekao je Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija