• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic / Informer

06.05.2021

07:10

DANAS DRŽAVA ISPLAĆUJE 30 EVRA PENZIONERIMA! Uskoro još dve novčane pomoći!

Društvo

DANAS DRŽAVA ISPLAĆUJE 30 EVRA PENZIONERIMA! Uskoro još dve novčane pomoći!

Podeli vest

Danas počinje isplata državne pomoći građanima, a pare će prvo dobiti dobiti 1,7 miliona penzionera. Njima će danas na račune biti uplaćeno prvih 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, što je oko 3.500 dinara

Drugih 30 evra, u okviru ovog paketa pomoći, stići će im u novembru, a u septembru će najstariji dobiti i dodatnih 50 evra, odnosno oko 5.900 dinara.

Penzionerima ova novčana pomoć stiže automatski i nisu morali posebno da se prijavljuju za nju.

Oni koji su se vakcinisali mogu da računaju i na dodatnih 3.000 dinara, a rok za prijavu za ovu pomoć ističe 15. juna. To bi mogla da bude i druga uplata, posle današnje.

Inače, za tri grupe penzionera, i to one iz kategorije samostalnih delatnosti, te vojne i poljoprivredne penzionere, danas počinje i redovna isplata penzija za april, nezavisno od toga da li primanja dobijaju preko tekućih računa, na šalterima pošta ili na kućne adrese.

Foto: Tanujug

Sutra će prvih 30 evra novčane pomoći stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, a ostalim građanima će novac početi da se isplaćuje 12. maja. Očekuje se da će svi prvu "ratu" dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra stiže u novembru

 

Srbi na Kosovu i Metohiji finansijsku pomoć države mogu očekivati u trećoj i četvrtoj nedelji maja kada će im, uključujući i decu, stići po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra.

Za nezaposlene u ostalom delu Srbije predviđena je i dodatna pomoć od 60 evra, koja će im biti isplaćena u junu.

Kako da se prijavite?

Ako se još uvek niste prijavili za novčanu pomoć države, imate vremena da to uradite do 15. maja. Od juče je moguća i telefonska prijava, kao i elektronska prijava koja je otvorena od 28. aprila, preko preko sajta Uprave za trezor. Kada uđete na sajt idp.trezor.gov.rs, treba da kliknete na polje "Podnošenje prijave" i unesete svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Kod telefonske prijave na broj 0800 101 100 građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. Podaci koji treba da ostave isti su kao i kod elektronske prijave.

Ako pri proveri statusa prijave za jednokratnu novčanu pomoć od 60 evra građanin dobije poruku da je sve u redu sa prijavom, to znači da su uneti podaci o fizičkom licu prošli neophodne validacije, i da fizičko lice zadovoljava uslove propisane Uredbom, odnosno da je reč o državljaninu Republike Srbije, da ima aktivno prebivalište i važeću ličnu kartu. Ukoliko ste dali pogrešne podatke prijavu možete da ponovite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Avram

pre 3 godine

01.01.2015.godine imao sam 39 godina radnog staza,a ovi su promenili zakon i sada primam 100 € manje svakog meseca,i kao sad mi daju neke pare,a oteli mi poszeno zaradjenu penziju,date mi 1 mesec a uzmete mi 11 meseci,ma aje molim vas,to samo ima ovde,i vrovatno nigde vise u celom svetu.Svi koji su otisli u penziju posle 01.012015.godine da se organizujemo i da trazimo svoja,nepravdom,oteta prava,svoj novac,ajde narode,uzeli su ,da vrate.

POŠTO SU NJIHOVE, GAZDE ĐILAS I ŠOLAK, NAPUNILE DŽEPOVE, NARODU PORUČUJU: Narodu ne treba dati ni jedan jedini dinar!
Politika

POŠTO SU NJIHOVE, GAZDE ĐILAS I ŠOLAK, NAPUNILE DŽEPOVE, NARODU PORUČUJU: Narodu ne treba dati ni jedan jedini dinar!

Mediji pod kontrolom tajkuna Dragana Đilasa i Dragana Šolaka započeli su još jednu prljavu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića! Ovog puta njihova meta je predlog predsednika Srbije da svim vakcinisanim građanima, kao i onima koji pristupe procesu imunizacije protiv korona virusa do 31. maja, država pomogne sa dodatnih 3.000 dinara

05.05.2021

13:35

sledeća vest

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija