• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.06.2021

09:53

SPROVODIMO OBEĆANJA U DAN I U DINAR! Mali: Isplata treće polovine minimalca 8. juna

Društvo

SPROVODIMO OBEĆANJA U DAN I U DINAR! Mali: Isplata treće polovine minimalca 8. juna

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će u utorak, 8. juna, država isplatiti treću polovinu minimalca za privredu

Mali podseća da je to jedna od mera u okviru trećeg paketa pomoći i dodao da je prošlog meseca tu pomoć dobilo oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi.

- Pored isplate od 3.000 dinara za vakcinisane, ovog meseca biće isplaćena i pomoć za nezaposlene. To je prvi put da država na takav način izlazi u susret onima koji su zbog kovida19 ostali bez posla. Svi oni koji su bili prijavljeni na biro dobiće pomoć od 60 evra - rekao je Mali za TV Pink.

Mali je podsetio i da je država pre desetak dana završila isplatu za sugrađane na KiM, a koja je podrazumevala isplatu od 100 evra za sve građane, uključujući i decu, kao i 200 evra za nezaposlene.

Završena isplata prvih 30 evra

Uspešno je završena i isplata prvog dela od 30 evra pomoći, kaže Mali i dodaje da je tu pomoć dobilo oko 5,7 miliona građana.

Ministar podseća da će sledeća isplata od 30 evra biti u novembru, dok će u septembru dodatnu pomoć od 50 evra dobiti penzioneri.

- Kao država pokazali smo da svoje obećanje sprovodimo u dan i u dinar, a tako smo radili i sa prvim i sa drugim i sada sa trećim paketom mera - kaže Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija