• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

06.06.2021

19:46

(VIDEO) ŠTA TO RADI SRBIJA?! REGION I NATO NA NOGAMA! ŠTA ĆE IM JOŠ HELIKOPTERA I PVO SISTEMA IZ RUSIJE!? Plaše se da nam stiže K 52 i S 400!

Fotoilustracija

Društvo

(VIDEO) ŠTA TO RADI SRBIJA?! REGION I NATO NA NOGAMA! ŠTA ĆE IM JOŠ HELIKOPTERA I PVO SISTEMA IZ RUSIJE!? Plaše se da nam stiže K 52 i S 400!

Podeli vest

Srbija razmatra mogućnost dodatne kupovine vojne tehnike iz Rusije, uključujući helikoptere i sredstva PVO, otkrioi je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev

- Rusko-srpska saradnja se danas aktivno razvija. Srpsko rukovodstvo razmatra mogućnost kupovine dodatnog naoružanja i vojne tehnike, između ostalog helikopterske tehnike i sredstava PVO, rekao je Šugajev na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Strateški partner Rusije

Osim toga, kako je istakao, u srednjoročnoj perspektivi očekuje se dalji razvoj saradnje u oblasti servisiranja nakon prodaje, isporuke rezervnih delova i komponenti i organizacije remontnih radova isporučene tehnike.

- Srbija je strateški partner Rusije u evropskom regionu u oblasi vojno-tehničke saradnje. Ruska strana je spremna da pruži našim srpskim prijateljima svestranu podršku kako u nabavci finalnih modela naoružanja ruske proizvodnje, tako i u osiguranju borbene gotovosti već isporučene tehnike, poručio je Šugajev.

DODIK BRUTALAN, ŠMIT MOŽE DA DOĐE, ALI KAO TURISTA, ČEKAMO VOJSKI SRBIJE NA MANJAČI, tužićemo visoke predstavnike, SRPSKA NIJE NA PRODAJU!

Srbija je jedan o najvećih uvoznika ruskog oružja i vojne tehnike u Evropi. Rusija je isporučila Srbiji 30 modernizovanih tehnikova T-72MS, 30 oklopnih transportera BRDM-2, sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, šest lovaca MiG-29. Beograd je takođe kupio bateriju raketnih sistema "Pancir-S1". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je da Srbija želi i ruski kompleks S-400, ali da zasad to sebi ne može da priušti.

Peterburški međunarodni ekonomski forum održava se od 2-5.juna, a MIA „Rusija sevodnja" je informacioni partner foruma.

Vest da Srbija kuopuje nove helikoptere i PVO sisteme digla je na noge ne samo region, već i NATO!

FRANCUSKI INTELEKTUALCI DIGLI NA NOGE PARIZ ZBOG SRBA! Dokumentarac o sukobima u bivšoj SFRJ JE KRUPAN FALSIFIKAT ISTORIJE!

Vojni eksperti i analitičari u zemljama u okruženju, ali i generali iz Alijanse, se plaše da će Moskva Srbiji isporučiti brutalne helikoptere K-52, ili u njima prihvatljivojoj opciji MI 35. Osim toga, ulazak u PVO naše zemlje sistema S-400 je najveći strah Hrvata, Albanije, Prištine, NATO...

Samo ne aligatori

Ka-52 „Aligator" (NATO klasifikacija Hokum A) je savremeni serijski višenamenski borbeni helikopter za borbena dejstva u svim vremensim uslovima, danju i noću i na velikim nadmorskim visinama, specifičnim za planinska područja.

Poseban je po svom koaksijalnom rotoru, karakterističnom za helikoptere Kamova i katapultirajućim sedištima "Zvezda" K-37.

Glavna namena ovog borbenog helikoptera su udari po oklopnim i mehanizovanim ciljevima, kao i borba protiv sporijih niskoletećih ciljeva. Taktičke mogućnosti mu omogućuju dejstva po ciljevima na daljini do 10 km

NATO SE IGRA NADOMAK RUSKE GRANICE, MOSKVA ZA SADA SAMO PRATI.... Počele najveće vežbe Alijanse u Baltičkom moru!

Naoružan je topom od 30 mm koji je pozajmljen je od BMP-2. Na četiri tačke ispod krila može da nosi do 12 laserskih samonavođenih nadzvučnih protivtenkovskih raketa 9K121 Vihr-M koje su integrisane sa nišanskim sistemom Škval. Rakete Vihr-M navode se na cilj laserskim zrakom i u mogućnosti su da probiju oklop debljine 900 mm.

S druge strane, vojni analotičati upozoravaju da bi Srbija mogla da uzme i transportne helikoptere Mi 17, koji bi joj omigućili da brzo prebacuje specijalne jedinice, pa čak i oklopna vozila u ugrožene zone!

Ovoga se posebno plaši Priština, jer bi na svaki npada na Sever KiM usledio brutalan odgovor Vojske Srbije!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hag

pre 2 godine

Šta rade???!!! Pa umjesto 15 dana,da mogu da se brane 25 dana....jer je srbija malo ostvrce u okeanu NATO-a,i svaki i najmanj talas može da je potopi...ovako bi mogla 15ak dana duže dadrži glavu iznad vode :) A poznato je da će rusi da se bore za svoje interese do zadnjeg srbina :)

deda Raša

pre 2 godine

Samo da nas ne braniš ti i tebi slični. Baš si Hag.

tomas gustafsson

pre 2 godine

Извади,барем на трен, вићгла из уста док причаш! Могао би да се удавиш!

englezii

pre 2 godine

Mi bismo trebali da se ocistimo od svojih unutarnjih dusmana i to jako jako radikalno !

Nenad

pre 2 godine

Uzeti dva sistema s-400 i onda nam i ne trebaju avioni...

Penzionerj

pre 2 godine

Bravo za S400 i ostala borbena armada. Nesmemo zakasniti kao u prethodnom periodu. Americki kriminalci naoruzavaju siptare. Sta ste ocekivali, da predsednik Vucic sedi skrstenih ruku. Prevarili ste se belosvetske ubice. Vise nikada nece biti kao pre dok su izdajnici dvanaest godina harali po Srbiji. Ako zelite Svetski rat, na izvolte. Mi cemo nekako opstati ali mnogi ce biti zbrisani sa ove planete i zasluzno nestati.

Zoran

pre 2 godine

Ne daj boze da bude rat,Ali stari Rimljanski citat ako hoces mir spremaj se za rat

Marko

pre 2 godine

S400 vec imamo. Pa nije Putin lud da čeka da počne pa da ne mogu da doture. Tu je on samo!

Dragojlo

pre 2 godine

Stvarno ne znam sta zameraju S300 V4????Taj sistem je odlican a nesto slabiji od S400 a poprilicno jeftiniji!!!

Zoran

pre 2 godine

Sve je to lepo ali mislim da se mi tu nista ne pitamo...S400 ako uzmemo odmah lupaju sankcije...

NEBOJŠA

pre 2 godine

10'15 К-52 БИ ЗА НАШУ ВОЈСКУ БИЛО ПОЈАЧАЊЕ ПАС ЕКСЕЛАНС,ШТО СЕ ОВИХ ''ПИКЗИБНЕРА'' ИЗ НАШЕГОКРУЖЕЊА ТИЧЕ,А С400 ЈЕ ЈЕДИНА СТВАР КОЈЕ БИ СЕ НАТО ЗАИСТА БОЈАО И ДЕБЕЛО РАЗМИШЉАО ДА ЛИ ДА НАС ЧАЧКА.ЛЕВАТИ ,КАО ОВАЈ ''ХАГ'',СА КВОЦЈЕНТОМ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ МАЊИМ ОД 33 ,НЕСХВАТАЈУ ДА СЕ ТУ НЕРАДИ О ПОБЕДИ,КАОМШТО НИЈЕ НИ '99. ВЊЋ О ПРОЦЕНИ АМЕРИКАНАЦА ДА ЛИ ИМ СЕ НЕШТО ИСПЛАТИ ИЛИ НЕ.ДАКЛЕ КОЛИКО ЋЕ ИХ ТО КОШТАТИ,А НЕ ДА ЛИ МОГУ ИЛИ НЕ

Zoki

pre 2 godine

Kad Tadić, Đile i Šule ponovo dođu na vlast, imaće šta da rasprodaju.

gornjo zaplanjac

pre 2 godine

mi smo mala zemlja i zatlo treba nas vrh malo da bude mudriji,uredu je sa nabavkom ovih velikih sistema .treba jos nesto tu ,naprimer ako smo u mogucnosti sami da pravimo kontra mini naoruzanja koja ce u odbrani unistavati osvajacke sisteme mozemo mi to mi smo pametan narod

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija