• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

30.07.2021

07:42

VRELINA NE POPUŠTA! Evo kada nam stiže kratko zahlađenje, a kad dolazi NOVI PAKLENI TALAS

Društvo

VRELINA NE POPUŠTA! Evo kada nam stiže kratko zahlađenje, a kad dolazi NOVI PAKLENI TALAS

Podeli vest

U Srbiji i danas sunčano i veoma toplo. Na snazi je i dalje upozorenje Republički hidrometerološki zavod na veoma visoke temperature do kraja sedmice i do 42 stepena, a tek nešto niža biće u ponedeljak i utorak ali ne u svim krajevima Srbije. Toplo vreme svuda se opet vraća od srede.

- Do kraja sedmice veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 35  na severu do 40 na jugu Srbije, a u nedelju, 1. avgusta na jugoistoku lokalno i do 42 stepena. U ponedeljak i utorak, 2. i 3. avgusta visoke temperature očekuju se samo na krajnjem jugoistoku Srbije  do 37 stepeni,  a u ostalim krajevima biće svežije. U sredu, 4. avgusta u svim krajevima ponovo veoma toplo - navodi se u upozorenju RHMZ koje je ažurirano jutros u 4 sata i 45 minuta.

Danas će duvati slab i promenljiv vetar. Najniža temperatura biće od 15 do 22 , a najviša od 34 na severu do 40 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu, takođe, sunčano i veoma toplo. U glavnom gradu duvaće takođe slab vetar. Najniža temperatura biće oko 22, a najviša oko 35 stepeni Celzijusa.

Foto: printscreen

 

U ponedeljak i utorak svežije, naročito na severu i zapadu zemlje, gde se očekuju maksimalne vrednosti od 28 do 32 uz delimično povećanje oblačnosti, dok će na krajnjem jugoistoku biti i dalje veoma toplo - od 33 do 37 stepeni. Pojava kratkotrajnih pljuskova biće izolovana.

U sredu, 4. avgusta, u svim krajevima ponovo veoma toplo, a od četvrtka, 5.avgusta, u severnim krajevima malo svežije uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Danas su na snazi žuti, narandžasti i crveni meteoalarm.

Najviše je narandžastog, koji je na snazi u Banatu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji. On prognozira opasno vreme, dok je veoma opasno vreme, odnosno crveni meteoalarm na istoku i jugoistoku zemlje, i na Kosovu i metohiji.

U ostatku zemlje je na snazi žuti meteoalaram, a to su samo Bačka i Srem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija