• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2021

08:42

Nikada, ni u jednom talasu, nismo imali ovako nešto! Kliničke slike su veoma teške!

Društvo

Nikada, ni u jednom talasu, nismo imali ovako nešto! Kliničke slike su veoma teške!

Podeli vest

U bolnici u Batajnici prema poslednjim podacima leče se 352 pacijenta, od kojih je 47 na intenzivnoj nezi, a 22 su na respiratoru, izjavila je direktorka te ustanove Tatjana Adžić Vukičević

Kako je navela, reč je uglavnom o mladim nevakcinisanim osobama, najviše muškog pola, između 20 i 30 godina, slede oni između 40 i 50, a na kraju oni između 30 i 40.

Situacija je, prema njenim rečima, toliko napeta da je otvorena zgrada C jer je zgrada B skoro popunjena, osim u jedinicama intenzivne nege.

Tatjana Adžić Vukičević u intervjuu za današnji "Blic" ističe da su kliničke slike veoma teške i da svaki drugi ili treći primljeni pacijent zahteva momentalnu primenu kiseonika.

"Ljudi su iznureni, bore se za vazduh, imaju temperaturu. Nikada do sada, ni u jednom talasu, nismo imali ovako nešto. Više od 20 odsto pacijenata momentalno po prijemu zahteva intenzivnu negu", upozorava ona.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dodaje da u Batajnicu dnevno u proseku stigne 40 pacijenata i ukazuje na to da više od 90 odsto hospitalizovanih nije vakcinisano.

"Da smo nastavili da se vakcinišemo tempom kojim smo počeli, do ovako teške situacije sigurno ne bi došlo", smatra Adžić Vukičević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Svaki nevakcinisan bolesnik da plati lecenje jer im drzava nije mama i tata. Samo oni placaju hirove i lose odluke svoje dece.

Milutin

pre 2 godine

Populacija od 20 go 40 godina su ili će biti roditelji dece. Dece Srbije. Budućnost Srbije. Ako oni dozvole da u njihovom organizmu virus mutira i postane sve jači i jači, hoće li kovid bolnica u Batajnici postati pedijatrija. Hoće li ti roditelji koji danas neće da se vakcinišu morati gledati svoju decu na respiratorima? Cela ta antivaksi priča je decenijama i decenijama unazad, prvo na zapadu a potom i u celom svetu, pažljivo građena. Ciljano i namerno. Dok nije dovoljno sazrela. Spremna za upotrebu. Protiv budućnosti čovečanstva. Protiv dece. Nemoćne i zavisne od odluka drugih ljudi. Odluka njihovih roditelja.

Lola

pre 2 godine

Zasto se dozvolilo nenosenje maski, sedenje po kafanama u grupama, organizacija Egzita, razni doceci sportista, ponasanje kao da oprez nije potreban? Prosla turisticka sezona, treba da pocne skola, i gle cuda, zaraza raste, valjda izlazi uz cesmi po kucama, e, 'ajde neka deca uce online, a nastavnici ce se izlezavati po kucama . Ko je ovde lud, a ko doooobro potplacen?

AKO NASTAVIMO OVIM TEMPOM, DO SEPTEMBRA ĆEMO... Direktorka kovid bolnice u Batajnici besna, najavila OPASAN scenario: PRE 7 DANA BILO IH JE 50 U NAŠOJ USTANOVI, A SADA...
Društvo

AKO NASTAVIMO OVIM TEMPOM, DO SEPTEMBRA ĆEMO... Direktorka kovid bolnice u Batajnici besna, najavila OPASAN scenario: PRE 7 DANA BILO IH JE 50 U NAŠOJ USTANOVI, A SADA...

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević gostujući u Beogradskoj hronici izjavila je da je besna i razočarana zbog situacije u kojoj se nalazimo kada je u pitanju virus korona, da se mere ne poštuju, kao i da je i dalje procenat vakcinisanih veoma mali. Prema njenim rečima, čeka nas opasan scenario ako ovako nastavimo

12.08.2021

18:09

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija