• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

11.09.2021

15:42

/VIDEO/ MERE? EVO OVO JE JEDINA MERA KOJU IMAMO DA KAŽEMO DANAS! Brnabić se obraća posle sednice Kriznog štaba!

Tanjug/Tara Radovanović

Društvo

/VIDEO/ MERE? EVO OVO JE JEDINA MERA KOJU IMAMO DA KAŽEMO DANAS! Brnabić se obraća posle sednice Kriznog štaba!

Podeli vest

Sednica Kriznog štaba, koja je počela oko 14 časova, završena je, a javnosti se obratila premijerka Ana Brnabić

Prema najavama članova Kriznog štaba, dve teme su bile na stolu na današnjoj sednici - uvođenje kovid propusnica i škole. Građanima se posle sednice obratila premijerka Ana Brnabić.

Ona je obraćanje počela iznošenjem podataka o vakcinaciji u Srbiji i navela da je da je do sada 52,2 odsto, odnosno 2.821.060 punoletnih građana, vakcinisano makar jednom dozom, a 6 odsto trećom dozom.


- Vakcinacija je jedini izlaz iz ove situacije i jedini način da pobedimo korona virus. S obzirom na stagnaciju vakcinacije, ovakva epidemiološka slika je očekivana. Ono što je dobro u svemu ovome je da ovaj procenat od 51 revakcinisanih pomaže da hospitalizacija bude niža - rekla je ona.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sednica Kriznog štaba

- Mi smo izgradili 3 kovid bolnice, otvorili 3.000 kreveta na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi, povećali smo kapacitete laboratorija za PCR testiranje, pre godinu dana mogli smo da uradimo onoliko testova koliko sada možemo za samo nedelju dana. Većina testova je besplatna. Nabavili smo sve lekove, kako su se pojavljivali, mi smo ih kupovali i obezbeđivali građanima. Ništa se nije dovodilo u pitanje, cena nije bila važna. Bili smo na čelu vakcinacije na početku, nabavili smo 4 vakcine, uskoro stiže peta. Napravili smo sistem da se građani prijavljuju od kuće za vakcinu. Na građanima je bilo da slušaju lekare i da se vakcinišu - rekla je ona.
 

- Što se mera tiče, prva vakcina, treća vakcina, vakcinisanje mladih, to su mere! Vakcinišite se ako hoćete da spasite članove porodice, svoje roditelje, ako hćete da spasete zemlju. Posebno mladi. Imamo posebne vakcine za decu do 12 godina. Rodtielji, vakcinišite svou decu. Nije potrebno da krizni štab donosi nove mere, pošto su stare na snazi, a ne poštuju se.

- Pripremamo se za uvođenje kovid sertifikata. Uskoro ćemo doneti odluku. Pričali smo u Kriznom štabu, pričaćemo sa ugostiteljima i svima. Slede sastanci sa inspekcijskim organima, da vidimo kako to da se primenjuje, da svi znaju. Biće u skaldu sa Ustavom i svim ljudskim pravima. Biće uvedeni u uslovima gde nije neophodno da ljudi borave, noćni klubovi, barovi, restorani i kafić u zatvorenom. Pripremamo se za to. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbin

pre 2 godine

Koliko lazi je izrekao premijer... Neka objasni zasto vakcinisani zavrsavaju u bolnicama i zasto umiru vise nego nevakcinisani!

Alex

pre 2 godine

Ma dojadili ste i Bogu i narodu. A gde vam je čika Kon? Dal su posledice trećeg Fajzera, ili je pobegao u Izrael? Možda je dobio i otkaz od Soroša, jer vakcinacija ne ide po planu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija