• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.10.2021

13:34

80 odsto pacijanata obolelih od korone na intenzivnoj su nevakcinisani!

Društvo

80 odsto pacijanata obolelih od korone na intenzivnoj su nevakcinisani!

Podeli vest

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da 80 odsto pacijenata obolelih od korone na intenzivnoj nezi čine nevakcinisani

- To je jasna poruka. Dešava se i da osobe koje su vakcinisane obole, međutim, po pravilu radi se o blažim formama bolesti, tako da dosadašnje iskusvo pokazuje da vakcina spašava živote - rekla je Kisić Tepavčević odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije.

Ona je rekla da članovi Kriznog štaba svakodnevno komuniciraju i razmatraju sve moguće opcije.

Dodala je da želi da poruči da treba svi da se ponašamo kao najstariji, koji su se u najvećem procentu vakcinisali i tako zaštitili, ne samo sebe nego i svoju okolinu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Darija Kisić Tepavčević


Kisić je uoči konferencije povodom Međunarodnog dana starih navela i da bi sve druge mere značile samo odlaganje izloženosti virusu i pasivno povlačenje pred njim.

- Jedina mera kao kontranapad kojim fomiramo štit i branu od širenja virusa jeste vakcinacija. Nikakvo drugo stručno telo ne može da kaže ništa više osim toga. Imamo dostupne vakcine i još jedan apel svima, molim vas, vakcinišite se - poručila je ministarka.

Što se tiče različitih kriterijuma i sagledavanja učestalosti obolevanja u različtim zemljama može se pročitati, kaže Kisić Tepavčević, da je taj broj samo orijentacioni zbog limitiranog testiranja u mnogim zemljama.

- U našoj zemlji se sve sumnje i dalje testiraju jer smatramo da je to ispravan pristup. Kada bi se na taj način gledalo videlo bi se da nismo u vodećim zemaljama kada je u pitanju učestalost obolevanja - rekla je Kisić Tepavčević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija