• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.10.2021

23:16

SREDA ĆE BITI NAJTOPLIJA, a evo šta nas čeka posle toga! Meteorolog otkrio kada će uslediti promena!

Društvo

SREDA ĆE BITI NAJTOPLIJA, a evo šta nas čeka posle toga! Meteorolog otkrio kada će uslediti promena!

Podeli vest

Najtopliji dan ove nedelje biće u sredu, a od vikenda nas opet očekuje zahlađenje

Prema rečima meteorologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljka Todorovića, nagle promene temperatura i vremenskih uslova kojima svedočimo ove jeseni karakteristične su za naše podneblje.

Stalne promene toplo-hladno i kiša-suvo su karakteristične za našu klimu. Nema tu ničeg neobičnog, a to pokazuju podaci dostupni unazad 130 godina. Merni podaci su jedini merodavni, a ne naš lični utisak – kazao je Todorović u jednoj emisiji na televiziji K1.

– Topliji jesenji dani sa temperaturama od 22 ili 23 stepena očekuju nas do petka – kaže Todorović.

Kako je rekao, najtopliji dan biće u sredu, a od vikenda sledi pad temperature.

Foto: Printscreen RTS

U subotu će temperature dostizati 14 ili 15 stepeni, dok će u nedelju i ponedeljak one pasti na oko deset stepeni. To je uobičajena temperatura za sredinu jeseni – rekao je Todorović.

On je naglasio da ne možemo govoriti o tome da je porast temperature na zemlji uslovljen uticajem čoveka.

Porast temperature prouzrokovan je energijom sunca, i povećana koncentracija ugljen dioksida je posledica porasta temperature, a ne njen uzrok. Energija koju proizvodi čovek je zanemarljiva u odnosu na energiju sunca i čovek može tek neznatno da utiče na klimu – kazao je Todorović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija