• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2021

11:51

Mali: Za univerzitetsku infrastrukturu oko 150 miliona evra

Tanjug

Društvo

Mali: Za univerzitetsku infrastrukturu oko 150 miliona evra

Podeli vest

U projekat jačanja kapaciteta univerzitetskog obrazovanja kroz kapitalna ulaganja u univerzitetsku infrastrukturu državnih fakulteta u Srbiji biće uloženo oko 155 miliona evra, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali



Mali je u Skupštini Srbije rekao da su krajnji korisnici projekta studenti Univerziteta u Beogradu, odnosno više od 13.000 studenata izabranih fakulteta, a period realizacije projekta je predviđen u periodu od 2021. do 2026. godine.

Prema njegovim rečima, projekat će omogućiti izgradnju novih zgrada i rekonstrukciju postojećih objekata na više fakulteta, što je, kaže, ukupno oko 90.600 kvadrata.

Projekat se odnosi na Fakultet muzičke umetnosti, Fakultet primenjenih umetnosti, Fakultet likovnih umetnosti, Kampus tehničkih fakulteta, Fakulteti za geografiju i bezbednost i Biološki fakultet.

Među benefitima projekta, Mali je spomenuo i bolji kvalitet obrazovanja i uslova za učenje, primenu savremenih standarda održive izgradnje i rada univerzitetskih centara, obnovu postojećih objekata zbog poboljšanja sigurnosti i energetske efikasnosti.

Predstavljajući Predlog zakona o potvrđivanju okvirnog sporazuma o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije za projektni zajam - univerzitetska infrastruktura, Mali je rekao da će se sredstvima uzetim od Banke finansirati radovi i oprema, a da će Srbija finansirati građevinske dozvole, takse…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LAŽI I OBMANE ODAVNO SU ZAČIN ONIH KOJI BI PONOVO DA SE UVALE U FOTELJU! Građani se dobro sećaju čija se politika svodi na punjenje džepova!
Politika

LAŽI I OBMANE ODAVNO SU ZAČIN ONIH KOJI BI PONOVO DA SE UVALE U FOTELJU! Građani se dobro sećaju čija se politika svodi na punjenje džepova!

Ministar finansija Siniša Mali poručio je večeras bivšem guverneru Narodne banke Srbije (NBS) Dejanu Šoškiću da njegove neargumentovane, paušalne, a pre svega maliciozne izjave, uz. kako je naveo, ''patronat Dragana Ðilasa, predstavljaju golu borbu za povratak u fotelju, kako bi iznova gospodarili državnim finansijama i nastavili da uništavaju zemlju''

21.12.2021

20:56

sledeća vest

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija