• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

03.02.2022

22:05

ZABRINJAVAJUĆE! VUKOVCI NE ZNAJU DA GLEDAJU NA SAT, ALI TO NIJE SVE! Stručnjaci otkrili sa čime se sve susreću u praksi!

Društvo

ZABRINJAVAJUĆE! VUKOVCI NE ZNAJU DA GLEDAJU NA SAT, ALI TO NIJE SVE! Stručnjaci otkrili sa čime se sve susreću u praksi!

Podeli vest

Veliki broj roditelja smatra da su deca izgubila kontinuitet i interesovanje tokom online nastave, moraju roditelji da uče sa decom i vrlo mali broj njih je samostalno učio

Kako je moguće da posle svega, prošle godine opet imamo tako veliki broj odličnih učenika i vukovaca, govorili su Dragi Lukić, član Veća za obrazovanje opštine Vračar i Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola.

Prosvetari navode da je najveći problem to što učenici nisu imali direktnu komunikaciju s nastavnicima, te da ih je "nastava iz fotelje" ulenjila. U većini slučajeva roditelji, starija braća i sestre su im pomagali oko domaćih i kontrolnih zadataka, pa oni nisu posvetili dovoljno pažnje razumevanju gradiva.

- Stalno su bile neke reforme u obrazovanju. Ponavljača zapravo ni nema. Došlo je bombardovanje, onda su deca malo nagrađena, pa je došla reforma. Imamo više vukovaca, osobeno sad kada je pandemija virusa, pa su i nastavnici malo tolerantniji. Očekuju da imaju dobre rezultate zbog srednjih škola i upisa - rekao je Dragi Lukić, član Veća za obrazovanje opštine Vračar.

Lukić dodaje i da je svaki sedmi đak u osnovnoj školi vukovac.

- Svaki sedmi đak je sada vukovac u osnovnoj školi. Bila je neka anliza - dodao je Lukić.

Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola rekao je da se svašta sreće u prakci, pa i to da deca ne znaju da čitaju, da ne znaju da gledaju na satm, kao i da ne znaju tablicu množenja.

- Od 1999. godine je takva inflacija ocena, da mžete da uporedite sa 1993. godinom, ne možete da shvatite da svaki peti đak je vukovac. Ako vidite pčinjski okrug, Vranje i okolinu to je 24%. Ako odete u Leskovac to je oko 23%, u Beogradu je negde oko 17%, a negde imate oko 50% odličnih đaka. Veliki broj ne zna tablicu množenja ili da gledaju na sat, čitanje već nije toliko veliko - rekao je Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola.

Prosvetni radnici upozoravaju da zbog pandemije koronavirusa učenici i osnovnih i srednjih škola sve više zaostaju u obrazovanju, imaju ogromne rupe u znanju i postaju praktično nepismeni, a s druge strane je evidentiran veći broj odličnih učenika, što, kažu, nema osnove u realnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija