• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

12.02.2022

23:18

AKCIJA SPASAVANJA NA STAROJ PLANINI! Dvojica planinara se okliznuli na ledenoj ploči na najvišem vrhu!

Informer DN

Društvo

AKCIJA SPASAVANJA NA STAROJ PLANINI! Dvojica planinara se okliznuli na ledenoj ploči na najvišem vrhu!

Podeli vest

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije uspeli su da evakuišu dvojicu planinara na Midžoru, najvišem vrhu Stare planine, koji su se našli na nepristupačnom mestu nakon što su se okliznuli na ledenoj ploči

U toku je njihova evakuacija ka ski centru Babin zub.

- Spasioci Gorske službe spasavanja dobili su poziv za akciju spasavanja dvojice planinara koji su se okliznuli na ledenoj ploči na Midžoru, najvišem vrhu Stare Planine. Zbog veoma nepristupačnog i strmog terena nisu mogli da se pomere dalje. Akciju spasavanja radila su dve spasioca GSS-a koji i inače dežuraju na Staroj Planini. Do jednog dela terena bilo je moguće stići motornim sankama, dok su ostatak morali da prepešače. Uz odgovarajuću opremu za evakuaciju i užariju uspeli su da ih izvuku i u ovom trenutku spuštaju Ih ka ski centru Babin Zub - kažu u Gorskoj službi spasavanja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija