• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2022

16:31

POČINJE KONKURS! Upis dece u vrtiće trajaće od 11. aprila do maja, PRIJAVE ISKLJUČIVO ONLAJN!

Društvo

POČINJE KONKURS! Upis dece u vrtiće trajaće od 11. aprila do maja, PRIJAVE ISKLJUČIVO ONLAJN!

Podeli vest

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 11. aprila i trajaće do 13. maja, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak

Poslednje pripreme za konkurs su u toku. Roditelji i staratelji imaće dovoljno vremena da konkurišu za mesto svog deteta u vrtiću. Zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge „eVrtić” na portalu eUprave kao i prethodnih nekoliko godina. Sa tim sistemom smo uhodani, očekujem da sve protekne u najboljem redu – rekao je Gak.

Foto: Toppress

On je precizirao da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 6. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe koji će trajati do 15. juna.

Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja do 24. juna – rekao je Gak.

Prema rečima Gaka, tačan broj slobodnih mesta biće poznat uoči konkursa kada će sve ustanove dostaviti raspoložive kapacitete svojih objekata.

Ono što je izvesno, u septembru ćemo novu radnu godinu startovati sa oko 1.000 mesta više, s obzirom na to da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića, na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici, a da će do sledećeg septembra početi sa radom sigurno još tri, u Filmskom gradu, Zemunu i naselju Zuce. Takođe, započeta je gradnja još nekoliko vrtića – rekao je Gak.

Foto: S.G.

On je istakao da za konkurisanje nije potrebna nikakva dokumentacija, te da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uvek na raspolaganju onima kojima je pomoć potrebna pri konkurisanju.

Često se smetne s uma, a bitno je napomenuti da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da je tada najviše slobodnih mesta u ponudi – zaključio je Gak.

Na prošlogodišnjem konkursu bilo je slobodno oko 14 hiljada mesta u 17 beogradskih predškolskih ustanova u više od 300 vrtića, prenosi Telegraf.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija