• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2022

16:18

Zagrebacki nadbiskup Bozanić čestitao Vaskrs patrijarhu Porfiriju

Tanjug

Društvo

Zagrebacki nadbiskup Bozanić čestitao Vaskrs patrijarhu Porfiriju

Podeli vest

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić je povodom Vaskrsa uputio čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i vernicima, uz želju da "moleći Hrista njegov mir postane i naš mir"

Radosna srca upućujem uskršnje čestitke Vašoj Svetosti, kao i clanovima sestrinske Srpske Pravoslavne Crkve: episkopima, sveštenstvu, monaštvu, kao i svim Hristovim vernicima, poručuje kardinal Bozanić u čestitki patrijarhu Porfiriju, prenela je Hina.

On je naveo da je uskršnji dar mira unutrašnje preobraženje našeg života.

"Isusov se mir uvek tiče ljudskog srca i dostojanstva čoveka koje je ljudima darovano, a nisu ga sami postigli. Istinski mir", istakao je kardinal, "pripada svima koji se odvaže ući u dubinu bića i pronaći Božju sliku prema kojoj smo stvoreni, a koja je tako često unakažena ljudskom zlobom i mržnjom".

Bozanić je dodao da je prvi dar Otkupljenja upravo mir, kao plod Hristove pobede nad grehom i smrću.

"Hristov mir daje ljudskom srcu duboki osećaj da smo u Božjim rukama. To je istinska Radosna vest koja menja svet, obeležen sukobima koji razdiru čovecnost i civilizaciju", naveo je u uskršnjoj čestitki patrijarhu srpskom Porfiriju.

Bozanić je takođe zahvalio na hrišćanskoj blizini svima koji su svojim čestitkama prilikom svetkovine Uskrsa izrazili njemu i vernicima, poručivši da je povezan s njima u uskršnjoj veri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija