• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2022

15:29

VLADA DONELA UREDBU: Najviša cena šećera 96,99 dinara, a mleka 113,99 dinara!

Društvo

VLADA DONELA UREDBU: Najviša cena šećera 96,99 dinara, a mleka 113,99 dinara!

Podeli vest

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom je određena maksimalna maloprodajna cena belog kristal šećera od 96,99 dinara po kilogramu za sva pakovanja, a UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti od 113,99 dinara po litru



Navodi se da maksimalna proizvođačka cena šećera za pakovanja od kilogram, pet kilograma i 10 kilograma ne sme prelaziti 80 dinara po kilogramu, a za sva ostala pakovanja je određena najviša cena od 88 dinara za kilogram.

U Uredbi je navedeno kako trgovci na veliko moraju da plasiraju šećer trgovinama na malo u roku do 15 dana od zaključenja kupoprodajnog ugovora i da proizvođači šećera ne smeju isporučivati ovu namirnicu u količinama manjim od prosecnih u poslednjih 12 meseci.

Uredbom je propisano da će cene brašna tip 400 i tip 500, jestivog ulja i svijnjskog mesa od buta ostati na nivou od 15. novembra prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija