• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

04.08.2022

10:37

ŠTA DA RADITE AKO VAM NEMA KOFERA KADA SLETITE? Putnički prtljag rasut po evropskim aerodromima, a najviše problema ima ova grupa ljudi!

Miloš Rafailović/TANJUG

Društvo

ŠTA DA RADITE AKO VAM NEMA KOFERA KADA SLETITE? Putnički prtljag rasut po evropskim aerodromima, a najviše problema ima ova grupa ljudi!

Podeli vest

S njima sletite, ali često, ako presedate u drugi avion, bez njih poletite. Putnički koferi iz svih delova sveta rasuti su po evropskim aerodromima

Evropske avio-kompanije se više od pola godine bore sa nedostatkom radne snage. Kažu, nema dovoljno radnika na aerodromima i zbog toga se koferi gube. Pre pandemije mnoge avio-kompanije su otpuštale radnike, od kojih očigledno mnogi nisu vraćeni na posao. Ispaštaju putnici.

- Dolazimo do toga da oni koji primaju prtljag, do onih koji prave njegovu raspodelu, oni koji rade u IT sektoru i vode računa o tome gde je i šta izgubljeno, gde može da se nađe, svuda je nedostatak te radne snage - navodi Milan Lainović, direktor turističke agencije.

Foto: Informer.rs/J.Marković

Prema proceduri, prtljag koji putnik nije preuzeo, nakon pet dana od pronalaženja prelazi u nadležnost avio-kompanije.

Takođe, kada nestane, u teoriji prtljag može biti vraćen već sledećeg dana, ali, u praksi, dešava se da se čeka čak i dve nedelje. Putnici s kojima smo razgovarali na beogradskom aerodromu nisu, za sada, imali ovakav problem, ali su za njega čuli.

- Jesam, u Francuskoj, ali nisam imala problema, čula sam da su ostajali, ne postoji strah zbog toga, navikli smo već na to - navodi jedna od putnica na aerodromu.

Druga dodaje da je njena ćerka izgubila kofer, ali ubrzo je pronađen i poslat na njenu kućnu adresu.

Foto: Shutterstock

Sedamnaest najvećih američkih avio-kompanija je samo u maju izgubilo ili sa zakašnjenjem dostavilo više od 230.000 kofera. Broj prijava zbog izgubljenog prtljaga ove godine veći je 30 odsto nego pre pandemije, prenose strani mediji.

Najviše problema imaju putnici koji presedaju i koji se kratko zadržavaju na aerodromu jer se kofer ne utovari na vreme, kažu na beogradskom aerodromu.

Ukoliko vaš prtljag ne bude pronađen nakon 21 dana, možete avio-kompaniji podneti zahtev za odštetu. Ali izgubljene torbe nisu izgubljene zauvek. Ipak, kod nekog završe jer se često posle tri meseca prodaju na aukciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija