• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. MARIĆ

06.12.2022

07:00

DIREKTOR TEHNIČKE ŠKOLE U TRSTENIKU O POKUŠAJU SAMOUBISTVA BIVŠEG UČENIKA! Nije naš problem što je pokušao da se ubije

Printscreen

Društvo

DIREKTOR TEHNIČKE ŠKOLE U TRSTENIKU O POKUŠAJU SAMOUBISTVA BIVŠEG UČENIKA! Nije naš problem što je pokušao da se ubije

Podeli vest

To se dogodilo za vikend i van škole, a da li je u pravu otac ili mi, pokazaće istraga, rekao je za Informer Milan Glidžić

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić nije želeo da komentariše pokušaj samoubistva bivšeg učenika N. Ž. koji se dogodio u noći između subote i nedelje. Kako je rekao, to nije problem škole, jer se sve desilo za vikend i van prostorija i dvorišta obrazovne ustanove na čijem je čelu, i da samim tim nije u njegovoj nadležnosti.

- Pokušaj samoubistva se dogodio za vikend i van škole. Da se sve to dogodilo u okviru škole, mogao bih nešto da kažem - rekao nam je nimalo prijatnim tonom Glidžić.

Pritisak javnosti

Na naše pitanje da prokomentariše tvrdnje Vladana Živkovića da je škola od samog početka bila upoznata sa psihičkim problemima njegovog sina N. Ž., direktor je samo kratko odgovorio:

Koje su kaznene mere

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je prošle nedelje zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N. Ž (17) i I. K. (17) u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu. Pravnici kažu da su izvinjenje profesorki koju su maltretirali ili uključenje u humanitarni rad samo neke od sankcija koje prete dvojici maloletnih učenika. Pošto je reč o starijim maloletnicima, oni se gone po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica. Njima se mogu izreći i vaspitne mere kao što su sudski ukor i posebne obaveze (da se izvini okrivljenom, da se uključi u humanitarni rad, da se uključi u određene sportske aktivnosti), mere pojačanog nadzora, ali i upućivanje u vaspitnu ustanovu.

Protiv trećeg učesnika događaja, M. M (18), koji je kao I. K. ceo incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

- To što je otac N. Ž. kazao da je još pri upisu u školu podneo papire koji dokazuju učenikovo psihičko stanje, utvrdiće se istragom. Videće se ko govori istinu, a ko ne. Sve što je po zakonu, ja sam preduzeo. Više neću komentarisati ovaj slučaj, samo ću da izdajem zvanična saopštenja.

Foto: Informer DN

Milan Glidžić

On je napomenuo i da se profesorka Marija Stevanović, kojoj su učenici izmakli stolicu i ismevali je,  još nije vratila na posao zbog, kako je rekao, "velikog pritiska javnosti".

- Non-stop se priča o onome šta joj se desilo, nije joj lako - kazao nam je direktor škole.

Ostaje u bolnici

Maloletni N. Ž. i dalje se nakon pokušaja samoubistva nalazi u kruševačkoj bolnici pod nadzorom lekara. Njegov otac Vladan Živković za Informer navodi da je juče otišao da ga poseti, ali s obzirom na to da su posete zabranjene zbog korona režima, nije uspeo da ga vidi.

- Pokušao sam da uđem u sobu, ali me je obezbeđenje sprečilo. Na vezi sam sa medicinskim osobljem. Kažu da sa njim pričaju i psihijatar i psiholog i da mu je mnogo lakše. Nije poneo ni telefon, pa ne možemo da se čujemo. Mislio sam da će me pustiti da ga vidim, poneo sam mu pomorandže i bombone... Čuva ga policija, ne znam zašto. Ipak, samo mi je važno da se on izvuče. Srčani sam bolesnik, jako mi je teško. Deca su mi rasuta po svetu. Samo da izvučem dete iz bolnice, pa će nam valjda svima biti bolje - kaže Živković.

Iz Opšte bolnice u Kruševcu nisu želeli da nam potvrde da li dečaka zaista čuva policija, ali da će do daljeg ostati na bolničkom lečenju.

- Tim lekara ga je pregledao i odlučeno je da se nastavi sa lečenjem u bolnici. Možemo samo da kažemo da je dobrog opšteg stanja - rekli su nam u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

I. K. hrani krave i kokoške

Maloletni I. K., protiv koga je Više javno tužilaštvo u Kruševcu takođe podnelo zahtev za pokretanje pripremnog postupka jer je snimao incident u trsteničkoj Tehničkoj školi, prema rečima njegove bake Milijane Košutić (70), okrenuo se poljoprivredi.

- Otac ga je ispisao iz škole i svaki dan mu daje neki zadatak. On je njega nakon svega takoreći zaposlio! Hrani krave i kokoške, jako je vredan. Mog unuka svi u selu cene. Nisam ni znala da je baš on umešan u taj incident. Tek sam saznala posle deset dana, a on mi je samo sa knedlom u grlu rekao: "Šta ću kad sam sa takvim društvom u odeljenju. Ne znam šta mi je sve ovo trebalo." On je valjda taj snimak okačio na društvene mreže. Sad će ga valjda upisati u neku drugu školu - kazala nam je baka.

Informer je kontaktirao i sa porodicom M. M., trećeg učesnika nasilja nad profesorkom, a oni su nam samo kratko rekli da se on smirio, zbog čega nema potrebe da komentarišu ovaj slučaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pc

pre 1 godinu

I šta neko denese papir da je lud. Pa nije mu mesto u školi nego u ludnici.

Nebojsa

pre 1 godinu

Od dzelata ispadose zrtve.Ipak greota je sto je momak pokusao da se ubije.

Milena

pre 1 godinu

Dakle nastavlja se maltretiranje nastavnog osoblja.A sta bi taj problematicni otac od direktora,da direktor dodje kuci vikendom i njegovom sinu da terapiju? Jasno je,sve potice od roditelja,da se ja pitam u vaspitnu ustanovu bi obavezno isli i roditelji i deca.Srednja skola nije obavezna pa ne razumem zasto bismo mi kao drustvo finansirali ovakve bitange koje cele godine maltretiraju dobru i uspesnu decu.Zapanjena sam koliko godina imaju,pa u tim godinama sam vec zaradjivala za dalje skolovanje.Zamoliti ovog oca da ih primi da hrane kokoske dok se ne sprovede prijem u vaspitnoj ustanovi.U zemlji nasilnih lenjivaca moraju mnoge stvari i zakoni da se promene.

Dragan

pre 1 godinu

1. Ovaj mladic vise nije ucenik ove skole. 2. Cak i kada bi bio ucenik, skolun ne interesuje sta radi izvan njie. Kada zazvoni za kraj poslednjeg casa, sto se skole tice moze da zivi, da se ubije, drogira, ide u pljacku, itd. Ima ko je zaduzen da se tim bavi.

sledeća vest

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Italijani rigorozni! Evo kakvi su uslovi za ulazak na "San Siro"! (FOTO/VIDEO)
Crvena zvezda

Italijani rigorozni! Evo kakvi su uslovi za ulazak na "San Siro"! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas gostuju Interu na čuvenom stadionu "San Siro", u meču drugog kola Lige šampiona (RTS1, Arena Premium). Prema izveštaju našeg dopisnika iz Milana, italijanske vlasti preduzele su sve neophodne mere bezbednosti, pa će se prilikom ulaska na stadion, osim karte i ličnih dokumenata, od navijača tražiti i pasoš.

01.10.2024

17:00

Planeta

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija