• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2022

11:20

SKUP OVAJ DEDA MRAZ! Roditelji daju po 200 evra za 30 minuta za čiku u crvenom odelu!

Društvo

SKUP OVAJ DEDA MRAZ! Roditelji daju po 200 evra za 30 minuta za čiku u crvenom odelu!

Podeli vest

Novogodišnji praznici veliki su atak na porodične budžete! Osim praznične trpeze i poklona, roditelji sve češće iznajmljuju Deda Mraza kako bi iznenadili svoje mališane

Za ovo zadovoljstvo moraju da plate od 50 do čak 200 evra! Kako nam kaže Milovan R. koji godinama pred praznike radi kao Deda Mraz, najviše posla ima 30. i 31. decembra i 1. januara.

-  Od početka decembra pa do 20. decembra uglavnom uzimamo po 50 evra za pola sata. A kasnije ta cena skače iz dana u dan. Za udarne dane tražimo od 100 do 200 evra, zavisi kako ko. Oni koji imaju bolje, uverljivije kostime i brade mogu da traže i po 200 evra za pola sata - kaže sagovornik Informera.

Roditelji insistiraju da čarobni deka u njihov dom dođe baš za doček, ali je nemoguće svima izaći u susret:

- Svi žele da dođemo 31. i baš je velika navala. Kada bih mogao da se kloniram, bilo bi super. Ljudima nije žao i poslednji dinar da daju kako bi iznenadili svoju decu. Dešava se da se prijatelji okupe, pa podele trošak, a imao sam situaciju i da je cela zgrada sakupila novac za sat ipo vremena, da idem od vrata do vrata. To je bilo baš zanimljivo - navodi Milovan.

Lažni Deda Mraz dodaje da je ovaj posao veoma zabavan, ali i težak:

- Divno je raditi sa klincima, ali nije uvek lako. Ima oni koji me provale pa kaže: "Lažeš, nisi ti pravi Deda Mraz", ali ima i dece koja plaču kada treba da odem. Dinamično je i uvek drugačije - navodi naš sagovorovnik. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vasilije

pre 1 godinu

Sta ces gadna ta zapadna bolest. A kada poskupi nesto za par stotina dinara a zaista je potrebno onda se psujj redom svi celni ljudi u drzavi. to su Srbj brale.

SEĆATE LI SE SESTARA MILANOV? Živele su u strašnim uslovima, danas nižu uspehe! VALENTINA OSVOJILA PRVO MESTO
Društvo

SEĆATE LI SE SESTARA MILANOV? Živele su u strašnim uslovima, danas nižu uspehe! VALENTINA OSVOJILA PRVO MESTO

Sestre Valentina i Anđela Milanov živele su u nehumanim uslovima, zamotavale su se u ćebe da se ne bi ugušile u kući od dima, međutim humanitarka Tamara Misirlić promenila im je život. One danas imaju normalan krov nad glavom, redovno idu u školu i nižu uspehe. Nakon Tamarinom apela vlada Srbije je obezbedila devojčicama stan i tada im se život potpuno promenio.

14.12.2022

10:54

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija