• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti magazin

22.01.2023

20:18

NEMOJTE NASESTI NA ZAMKE SUPERMARKETA! Služe se trikovima kojih niste ni svesni - evo na šta morate posebno da obratite pažnju

Printskrin

Društvo

NEMOJTE NASESTI NA ZAMKE SUPERMARKETA! Služe se trikovima kojih niste ni svesni - evo na šta morate posebno da obratite pažnju

Podeli vest

Sigurno niste jedini koji odu u prodavnicu kako bi kupili par stvari, a napune cela kolica. To nije slučajnost, niti ste jedini koji to radi. Supermarketi se služe određenim trikovima kojih niste svesni, kako bi vas podstakli da potrošite više para nego što ste planirali

Trikovi su razni - počevši od toga da se cene uvek završavaju cifrom 99, pa do rasporeda proizvoda na rafovima. Psiholog Ketrin Dženson - Bojd bavi se psihologijom kupaca i otkrila je nekoliko tih trikova, odnosno caka.

Recimo, skuplji artikli su uvek postavljeni u visini očiju kupaca, dok se na donjim policama nalaze jeftniji proizvodi. Proizvodi na akciji i posebne ponude uglavnom se nalaze na kraju radnje:

- Devet do deset kupaca će uzeti nešto sa kraja radnje gde se nalaze prozvodi označeni znakom povoljno - istakla je Dženson-Bojd.

Supermarketi na svakih šest meseci do godina dana, premeštaju proizvode kako bi podstakli kupce da dodatno obilaze rafove.

Foto: Informer

Puštanje muzike, posebno one praznične, ima dodatnu funkciju - ona treba da kupovinu predstavi kao veseliju i primamljiviju.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija