• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2023

12:50

ZGROŽENA SAM I OSUĐUJEM TO ŠTO JE URADILA! Oglasila se ministarka Grujičić o sestri iz " Narodnog fronta"

printscreen

Društvo

ZGROŽENA SAM I OSUĐUJEM TO ŠTO JE URADILA! Oglasila se ministarka Grujičić o sestri iz " Narodnog fronta"

Podeli vest

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić reagovala je na vest o medicinskoj sestri iz GAK "Narodni front" koja je suspendovana jer je snimke iz operacione sale širila na društvenim mrežama, odnosno uživo ih prenosila iz operacione sale Klinike.

Ona je istakla da niko nema pravo da snima pacijente i da zalazi u njihovu intimu, i pozdravila odluku direktora GAK-a da se ona suspenduje.

Zgrožena sam činjenicom da je jedan zdravstveni radnik došao na ideju da prenosi ono što se dašava u operacionoj sali na Instagramu, Tik-toku ili bilo kojoj društvenoj mreži na internetu. Lično mislim da takva osoba treba da da prođe ponovo procenu Medicinu rada da li je sposobna da radi u takvim uslovima. Pozdravljam odluku direktora Mikovića da se ona suspenduje - kazala je prof. dr Grujičić.

Ona je napomenula da za dalje korake moramo se postupati kako nalaže Zakon o radu kako se ne bi došlo u situaciju da se na kraju sestri koja je sve ovo uradila plaća odšteta.

- Bukvalno sam zgrožena, i osuđujem to što je uradila. Nikada mi takva ideja ne bi pala na pamet, to je intima svakog pacijenta, niko ne sme da ih snima bez obzira na to da li im se vidi lice ili ne. Smatram da je neetički da bilo koji zdravstveni radnik koristi društvene mreže kako bi prenosio ono što se dešava u operacionoj sali. Takvo narušavanje intime pacijenata je u svakom smislu skandalozno - rekla je ministarka zdravlja i kazala da je čudi da niko to nije prijavio ko je primetio da ona snima.

Podsetimo, u medijima je danas objavljeno da instrumentalka koja radi u GAK Narodni front uživo prenosi video snimke iz operacione sale. Više o tome pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lol

pre 1 godinu

kakve procene.. ovo je za momentalni otkaz, zabranu rada u toj sluzbi dozivotno i krivicnu.. kakva bre zgrozenost..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija