• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Telegraf

08.06.2023

21:29 >> 21:47

ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA U BEOGRADU! Mladić spasao majku i dete od sigurnog udara voza (VIDEO)

printscreen instagram

Društvo

ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA U BEOGRADU! Mladić spasao majku i dete od sigurnog udara voza (VIDEO)

Podeli vest

Na društvenim mrežama je objavljen jeziv snimak koji je zabeležen na železničkoj stanici Karađorđev park u Beogradu.

Kako se može videti na snimku, dok voz ulazi u stanicu, žena sa detetom trči i pokušava da dosegne do perona.

U poslednjem trenutku, jedan od putnika koji je bio na peronu je priskočio i pomogao majki sa detetom da se spase.

Pogledajte snimak: 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Povodom zastrašujuće scene koja se odigrala na stanici "Karađorđev park" 31. maja, kada je za malo došlo do tragedije, oglasio se i Nenad Stanisavljević iz "Infrastrukture železnice Srbije" i istakao da svake godine na pruzi devetnaest osoba izgubi život sopstvenom krivicom, zbog svoje neodgovornosti i nepažnje.

- U proteklih osam godina, na srpskim prugama prosečno godišnje pogine 19, i bude povređeno devet osoba, u situacijama kada je na njih naleteo voz dok su prelazili prugu na nedozvoljenom mestu, kretali se van mesta predviđenih za prelazak preko pruge, nalazili se na koloseku ili bili nepažljivi u blizini železničkih šina - kaže Stanisavljević.

Kako ističe, među njima je bilo osoba koje su neoprezno prelazile prugu i to na nedozvoljenim mestima, ili su se u trenutku dolaska voza kretale po koloseku i nalazile na njemu, što je strogo zabranjeno.

Među nastadalima i slučajevi samoubistva 

 

Bilo je i slučajeva, dodaje Stanisavljević, da su nastradale osobe ležale na pruzi, istrčavale na kolosek ispred voza, ali se i u grupi kretale po železničkim šinama.

- Prema našim nezvaničnim informacijama, među nastradalima je bilo i slučajeva samoubistava - istakao je.

Kako naglašava, sva lica koja su poginula na otvorenoj pruzi u nesrećama izazavanim železničkim vozilima u pokretu nastradala su zbog sopstvene nepažnje, neodogovornosti i nepoštovanja propisa.

- U proteklih godinu dana čak i na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, gde vozovi saobraćaju 200 kilometara na sat i uprkos zaštitnoj ogradi, bilo je građana koji su prelazili preko koloseka na nedozvoljenim mestima i na nepropisan način. Infrastruktura železnice Srbije zato apeluje i upozorava građane da ne prelaze preko koloseka na nedozvoljenim mestima i na nepropisan način i da se ne kreću po pruzi, jer je to opasno po život, zabranjeno, a gotovo po pravilu se završava tragično i neko nastrada. Ovakvim svojim postupcima građani direktno ugrožavaju sopstveni život, ali i bezbednost železničkog saobraćaja i putnike u vozu - naglašava Nenad Stanisavljević iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Apeluje da nikakva žurba, nikakva neopreznost ili neodgovornost ne mogu biti preči od sopstvenog života.

- Samo ukoliko građani vode računa o ličnoj bezbednosati, ponašaju se savesno i odgovorno, poštuju propise i prelaze prugu na mestima koja su predviđena za to, možemo zajedno sačuvati ljudske živote i bezbednost železničkog saobraćaja - dodao je.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija