• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.06.2023

10:10

SAMO U JUČERAŠNJEM DANU EVAKUISANO 217 LJUDI: MUP - Usmerili smo sve snage na spašavanje života

Tanjug

Društvo

SAMO U JUČERAŠNJEM DANU EVAKUISANO 217 LJUDI: MUP - Usmerili smo sve snage na spašavanje života

Podeli vest

Načelnik odeljenja u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije Milorad Spasojević izjavio je danas da je velika teriotirija Srbije zahvaćena poplavama i da su sve snage usmerene na spasavanje ljudskih života.

- Samo u jučerašnjem danu imali smo preko 217 uspešnih evakuacija naših građana, a to je do sada ukupno skoro 295 evakuacija od 26. maja kada su nepogode počele da nas prate - rekao je Spasojević.

On je dodao da je prioritet da se svi evakuišu i spasu i odvedu na sigurno.

Foto: d.ć.

 

- Samo sinoć u Doljevcu smo imali 33 evakuisane osobe, u Boru 20 rudara je pomoglo da pređu na drugu stranu, u Prokuplju je bila evakuacija skoro 60 ljudi - rekao je Spasojević.

On je dodao da su i dalje angažovane pumpe velikog intenziteta za crpljenje vode u Lučanima i Jagodini, ali da se crpljenje vrši i u Boru, Aranđelovcu, Beogradu, Požegi, Kosjeriću kao i u svim mestima u kojima je došlo do izlivanja bujičnih vodotokova.

- Vanredna situacija proglašena je u skoro 52 opštine u Srbiji, voda je većinom zahvatila obradive površine, ali su pogođena i domaćinstva. Voda u Jagodini je otišla ka industrijskoj zoni i tamo je upućena pumpa velikog kapaciteta koja će pokušati tu veliku površinu vode da vrati u vodotokove - rekao je Spasojević.

On je dodao da je zapadni deo Srbije primio veliku količinu vode i da se u svim mestima radi na sanaciji poplava.

- Srećom brojke nisu toliko velike, voda se polako povlači, a hidrometeorolozi najavljuju prestanak padavina što će uticati na smanjenje nivoa vode - zaključuje Spasojević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POPLAVE U SRBIJI: OBILNE PADAVINE I DANAS! Vanredna situacija je već u 52 grada i opštine, a evo gde će danas biti HAOS
Društvo

POPLAVE U SRBIJI: OBILNE PADAVINE I DANAS! Vanredna situacija je već u 52 grada i opštine, a evo gde će danas biti HAOS

Zbog poplava opštinama i gradovima Srbije proglašena je 52 vanredne situacije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštilo. Iz MUP-a navode i da je od ponoći evakuisano ukupno 217 lica. Prema najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), od jutros u 5 časova, i danas se očekuju nove padavine. Obilnije padavine danas se očekuju na istoku i jugoistoku Srbije, gde će pasti od 20 do 30 milimetara, lokalno i više, saopštio je RHMZ.

17.06.2023

08:42

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija