• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

02.07.2023

16:28

Država daje 10.000 evra i to bespovratno

Shuterstock

Društvo

Država daje 10.000 evra i to bespovratno

Podeli vest

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić kaže da Srbija već tri godine sprovodi program kako bi mlade zadržala na selu.

Ministar je podsetio da država daje do milion i dvesta hiljada dinara.

- To je 10.000 evra. Zamislite da mi raspolažemo sa 80.000, pa to bi buknulo - rekao je Krkobabić za RTS osvrćići se na vest da je Vlada Irske pokrenula je kampanju u kojoj građanima koji odluče da promene prebivalište i presele se na neko od 23 udaljena ostrva daje i do 80.000 evra. Na taj način žele da povećaju broj stanovnika na tim retko naseljenim područjima.

Krkobabić kaže da vlada veliko interesovanje i da dnevno stiže od 13 do 15 zahteva.
- Koliko god bude zahteva mladih ljudi da svoju budućnost vide u selima Srbije, toliko ćemo sukcesivno izdvajati novac, ali morali bismo da razmišljamo i o podizanju tog iznosa - kaže Krkobabić i dodaje da se još uvek nalaze kuće do 10.000 evra.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Milan Krkobabić

Najveće je interesovanje za vojvođanska sela, jer su tamo imovinsko-pravni odnosi sređeni, imaju vatrogasne stanice, imaju domove, dobre zadruge koje funkcionišu...

Ministar je najavio i program za pokretanje privrednih aktivnosti, pa će država davati bespovratna sredstva do 10.000 evra od jeseni svima koji žele da otvore nešto što smatraju da nedostaje u selima.
- A samo ćemo napomenuti da u 400 sela Srbije nema prodavnice! Nedostaju i apoteke, zanatske radnje... Ideja kojima bi srpska sela postala još bolja mesta za život ce sigurno biti pregršt, dovoljno je vremena do septembra da se i razviju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija