• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Marić

22.07.2023

06:40

Informerova analiza! Ovo je razlog zbog čega su Srbi rekorderi u svetu po broju intimnih odnosa

Shutterstock

Društvo

Informerova analiza! Ovo je razlog zbog čega su Srbi rekorderi u svetu po broju intimnih odnosa

Podeli vest

Srbi vode ljubav svaka tri dana, odnosno 128 puta godišnje, zbog čega su iznad svetskog proseka, pokazalo je najnovije istraživanje. Aktivan seksualni život ispitanike iz Srbije je rangirao na visoko treće mesto među 28 zemalja.

Od nas više ljubav vode jedino Grci, koji seks imaju 138 puta godišnje i Hrvati 134. Na dnu tabele su Japanci, koji ljubav vode svega 45 puta godišnje, a najniže rangirani Evropljani su Šveđani sa 92 ljubavna odnosa u godini.
 

Kvalitet ili kvantitet

 

Studija pokazuje da je 46 odsto našeg stanovništva zadovoljno svojim seksualnim životom, a svaki četvrti želi da ima češće seks. Da im ne treba poseban "začin" za vođenje ljubavi, govore i brojke da Srbi retko koriste seks-igračke i pomagala. Svega sedam odsto koristi vibrator, a tri odsto muškaraca prijavilo je da je probalo seks-igračku za polni organ. Zanimljivo je da vole da vode ljubav u automobilima više nego u spavaćima sobama, kao i u toaletu, na žurci i plaži.

Seksualni edukator Miloš Koprivica za Informer navodi da ga podaci istraživanja ne iznenađuju. Kako kaže, Srbi redovno vode ljubav, ali mnogi od njih nisu zadovoljni, zbog čega mu se često obraćaju za pomoć.

Foto: Shutterstock

 

- Mi, Srbi, definitivno imamo dobru seksualnu energiju. Muškarci luče dosta testosterona, žene imaju dobar libido. Međutim, moram da kažem da kvantitet često ne znači i kvalitet seksualnog čina. Većina mojih klijenata navodi da su imali "vrhunski" seks sa svega jednim ili dva partnera od desetak, koliko su imali u životu. Seksa u Srbiji ima, ali nije svaki onaj koji ispunjava i zadovoljava parove. Mnogi ne znaju kako da se opuste i prepuste čarima vođenja ljubavi - kaže Koprivica.
On navodi da kod njega po savet češće dolaze žene nego njihovi partneri.
- Naše žene i dalje imaju neki patrijahalni obrazac i misle da moraju da zadovolje svoje muškarce. Svako od nas ima svoj seksualni senzibilitet, a pitanje je da li se on podudara sa senzibilitetom partnera. Najvažnije je da se seksualna energija i bliskost podudare, a koliko puta će to biti i nije presudno - navodi Koprivica.

Foto: Printscreen

 

 

Važno za natalitet


Profesor psihologije dr Radomir Čolaković za Informer navodi da ga istraživanje ne iznenađuju. Kako ističe, Srbi su oduvek imali veliki libido, a naročito u vremenima krize.
- Mi se nikada ne odričemo prirodnih zadovoljstava koje nam je Bog dao. Kao doktor psihologije mogu da kažem da je u našem temperamentu da ne potiskujemo naše nagone. Srbi nose gen za samoodržanjem i zbog toga me ne čudi da svaki treći dan vode ljubav. Koliko nas je samo izginulo u ratovima, a mi smo se obnavljali. I sada kada je natalitet u padu, ovakvi podaci su ohrabrujući jer govore upravo to, da ćemo se održati. Pojačani seksualni nagoni ne mogu da budu ništa loše, u našem narodi i dalje nema u velikoj meri tih polnih disfunkcija, kao što je to slučaj u svetu. Poznato je i da je supruga Alena Delona Natali varala ovog poznatog glumca sa našim čovekom. Jednostavno, Srbi imaju veliku seksualnu energiju, toliku da i stranci mogu da nam pozavide - navodi Čolaković.

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija