• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer

19.08.2023

13:48

Putnici zarobljeni u kolonama na granicama! Na ovom prelazu vlada potpuni haos

Shuterstock

Društvo

Putnici zarobljeni u kolonama na granicama! Na ovom prelazu vlada potpuni haos

Podeli vest

Na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, otvoreni su svi terminali, ali je formirana duga kolona vozila, jer vreme prelaženja granice diktiraju mađarske vlasti, kazali su iz Auto moto saveza Srbije.

 

Na našim terminalima se čeka duže od tri sata, ali s obzirom na to da je međuzona puna, dodatno je produženo vreme zadržavanja za još najmanje dva sata. Na ulazu u Mađarsku se, prema podacima AMSS-a čeka duže od dva sata.

Na graničnom prelazu sa Hrvatskom, vreme prolaska takođe diktiraju tamošnje vlasti. Na Batrovcima su otvoreni svi terminali, a stvorena je duža kolona automobila sa strane Srbije.

Foto: AMSS

 

Vreme zadržavanja na tom graničnom prelazu je oko tri sata, ali na to treba dodati i vreme prolaska međuprostora, s obzirom na to da je međuzona puna. Na graničnom prelazu Šid se na našim terminalima čeka oko dva sata.

Što se tiče graničnog prelaza Gradina, između Srbije u Bugarske, vreme zadržavanja na našim terminaima varira od 30 do 60 minuta.

Vreme prolaska na graničnom prelazu Preševo u oba smera je promenljivo, ali se, kako kažu iz AMSS-a, čeka od 20 do 60 minuta.

Foto: AMSS

 

 

Produženo radno vreme Bačkih vinograda i Bajmoka

Produženo je radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi do 03. septembra, pa će on od ponedeljka do četvrtka raditi od 7 do 19 časova, a petkom, subotom i nedeljom od 7 do 22 časa.

Produženo je radno vreme i graničnog prelaza Bajmok do 10. septembra, pa će on od ponedeljka do četvrtka raditi od 7 do 19 časova, a petkom, subotom i nedeljom od 7 do 24 časa.

Horgoš 2 - Reske 2 za vikend radi 24 časa dnevno

Zbog pojačanog prometa putnika i prevoznih sredstava preko državne granice, radno vreme graničnog prelaza Horgoš 2 - Reske 2, koji je otvoren za međunarodni promet putnika i prevoznih sredstava, izuzimajući autobuski i teretni saobraćaj, 18, 19. i 20 avgusta će biti 24 časa dnevno.

Svim ostalim danima radno vreme navedenog graničnog prelaza će biti, kao i do sada - od 7 do 19 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija