• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Olga Gracun

16.09.2023

09:01

Veliko interesovanje za priključak! Na ovoj opštini podneto preko 250 prijava za jedan dan!

Shuterstock

Društvo

Veliko interesovanje za priključak! Na ovoj opštini podneto preko 250 prijava za jedan dan!

Podeli vest

15. septembra počela je prijava građana koji žive u nelegalnim objektima za uvođenje priključka za struju, vodu, gas, grejanje ili kanalizaciju, a kako ističu naši sagovornici interesovanje je veliko.

U petak, 15. septembra, počinje da teče rok od 30 dana, do 15. oktobra, tokom kojeg će građani moći da se prijave za priključke, a na to će ih podsećati i medijska kampanja "Priključi se".

U jednoj notarskoj kancelariji na opštini Palilula u Beogradu interesovanje građana za priključak je veliko. Naime, za Informer službenici u ovoj kancelariji su istakli da su građani u velikom broju od ranog jutra čekali u redu kako bi overili potrebnu dokumentaciju za priključak za komunalnu infrastrukturu.

- Iako radimo od 9 časova, već u 8 ispred kancelarije je čekalo preko 50 ljudi. Svi su dolazili kako bi overili potrebna dokumenta za priključak, a tokom dana se stvorila gužva, jer je interesovanje bilo veliko - rekli su nam iz ove notarske kancelarije. 

Foto: Shutterstock

 

Kako kažu naši sagovornici, građani su dobro informisani i svu dokumentaciju su prikupili na vreme i podneto je preko 250 zahteva u jednom danu.

- Skoro svi koji su došli radi overe dokumentacije imaju sve potrebne papire. Država je dobro informisala građane šta je sve potrebno, tako da je ovaj proces brz i efikasan. Takođe, u jednom danu smo imali preko 250 overa baš za priključak za infrastrukturu, tako da možemo da tvrdimo da je na ovoj opštini velika zainteresovanost - ističu naši sagovornici.

U Borči, koja pripada opštini Palilula, zadovoljni građani su istakli svoje oduševljenje povodom odluke države da se nelegalnim objektima dodeli priključak.

- Ovo je fenomenalna odluka države. U Borči postoje mnogi objekti koji su nelegalni i koji su se snalazili za osnovne životne potrebe za egzistenciju kako su znali i umeli. Ovo će nam znatno poboljšati kvalitet života, i zaista smo svi zahvalni - rekla je za Informer Aleksandra iz Borče.

Podsetimo, prijavljivanje građana koji žive u nelegalno izgrađenim objektima za priključenje na komunalnu infrastrukturu počelo je juče i trajaće do 15. oktobra. Uputstvo za podnesak za priključak, kao i šta je potrebno od dokumentacije možete pročitati u posebnoj vesti


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Počelo prijavljivanje građana za legalne priključke na infrastrukturu, samo u Beogradu 67 punktova
Društvo

Vesić: Počelo prijavljivanje građana za legalne priključke na infrastrukturu, samo u Beogradu 67 punktova

Prijavljivanje građana koji žive u nelegalno izgrađenim objektima za priključenje na komunalnu infrastrukturu počelo je danas i trajaće do 15. oktobra, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaže da građani već dolaze u opštine da se prijave, kao i da su sve nadležne službe uključene kako bi se taj proces obavio brzo i efikasno.

15.09.2023

11:08

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija