• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

19:00

Nakon samo nekoliko dana aukcije: Najskuplja i najbolja srpska rakija dostigla cenu 3.000 evra!

EMPERUS Reserva Antica

Društvo

Nakon samo nekoliko dana aukcije: Najskuplja i najbolja srpska rakija dostigla cenu 3.000 evra!

Podeli vest

Profesor dr. Ninoslav Nikićević, autoritet u svetu jakih alkoholnih pića, dao je ovoj rakiji najviše ocene u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Najbolja i najskuplja srpska rakija EMPERUS Reserva Antica je pre nekoliko dana stavljena na aukciju po početnoj ceni od 250.000 dinara, a već je dostigla vrtoglavu cenu od 350.000 dinara!

Na svetu postoji ograničen broj ovih rakija, ukupno 954 boce i svaka od njih je numerisana. Flaša EMPERUS Reserva Antica šljivovice, koja se nalazi na aukciji je prva iz ove serije, a dolazi u posebnom pakovanju, u kutiji sa jedinstvenom oznakom 1/954.

Foto: EMPERUS Reserva Antica

 

EMPERUS Reserva Antica je osvojila mnoge šampionske titule za kvalitet na raznim prestižnim manifestacijama poput Smotre najboljih srpskih šljivovica 2023. godine, gde je u konkurenciji 99 različitih šljivovica proglašena za Najbolju srpsku šljivovicu – ističe Marko Stanković, direktor destilerije Emperus i dodaje da EMPERUS Reserva Antica poseduje jedinstveni Sertifikat o radiokarbonskom datiranju izdat od strane SUERC-a (Scottish Universities Environmental Research Centre) u Glazgovu. Analize su potvrdile da je ova rakija proizvedena pre 30 godina s visokom verovatnoćom od 99,7%, potvrđujući autentičnost njenog porekla.

Profesor dr. Ninoslav Nikićević, autoritet u svetu jakih alkoholnih pića, dao je ovoj rakiji najviše ocene u svojoj dosadašnjoj karijeri - 19,90, dok je međunarodna komisija ocenjivača na Voždovim danima rakije 2023. godine dao prosečnu ocenu od 19,66. EMPERUS Reserva Antica je, prema njegovim rečima, najbolje ocenjeni destilat srpske šljivovice u poslednjih 40 godina.

Direktor destilerije objašnjava da je EMPERUS Reserva Antica zeleno-maslinasta kupaža četiri destilata, proizvedenih 1992. i 1993. godine, isključivo od starih autohtonih rakijskih sorti šljiva, koje joj daju i njen tipičan miris. Ova rakija je rezultat pažljivo odabranih sorti, stručne destilacije i dugogodišnjeg odležavanja u hrastovim buradima. Njena bogata i kompleksna aroma nosi pečat starih autohtonih sorti šljiva - požegače i rankovače.

Foto: EMPERUS Reserva Antica

 

Prema njegovim rečima, EMPERUS Reserva Antica je na ukusu puna, mirna i harmonična, sa izraženim notama vanilina i suvog voća. Završnica je duga, topla i meka, višeslojna i izvanredno uravnotežena. Zbog dugogodišnjeg odležavanja u hrastovim buradima, ova rakija se pije na sobnoj temperaturi, prevashodno kao aperitiv.

Porodična destilerija EMPERUS je proizvođač zvanično najbolje srpske šljivovice i najbolje srpske dunjevače! Njihova misija je predstaviti srpsku rakiju širom sveta i postaviti je na mesto koje ona zaslužuje – uz rame najpoznatijim svetskim jakim alkoholnim pićima. Ova destilerija čuva tradiciju i proizvodi rakiju od najboljih plodova iz naših voćnjaka, a brend EMPERUS je sinonim za proizvodnju rakije najvišeg kvaliteta!

Pored EMPERUS Reserva Antica, destilerija EMPERUS proizvodi i prvu i za sada jedinu srpsku rakiju sa sertifikovanom geografskom oznakom po direktivama EU – EMPERUS Šumadijska šljivovica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija