• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.11.2023

07:14

Agonija duga 27 dana! Majka otetog Srbina u napadu Hamasa u očaju: Ne znam gde je moj sin...

Tanjug

Društvo

Agonija duga 27 dana! Majka otetog Srbina u napadu Hamasa u očaju: Ne znam gde je moj sin...

Podeli vest

Već 27 dana ne znam ništa o mom sinu Alonu, kojeg je kidnapovao Hamas. Ne znam gde je moje dete, samo se molim i nadam da je dobro! Ovo su reči Idit Ohel, majke otetog Alona Ohela (22), čija je porodica poreklom iz Srbije.

Zabrinuta majka kaže da je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima Vlade Srbije i posebnu zahvalnost, kako je istakla, duguje predsedniku Aleksandru Vučiću na njegovoj nesebičnoj pomoći.

Idit je podsetila da su njen sin i njegovo društvo bili na muzičkom festivalu u blizini Gaze kada je 7. oktobra izveden teroristički napad. Oni su čuli rakete, znali da nešto nije u redu i morali su da se sklone. Seli su u auto i otišli u sklonište, misleći da su na sigurnom i bezbedni.

- Javio nam se iz skloništa. Napisao nam je poruku: 'Ja sam u skloništu i dobro sam.' To je bilo oko 8.08 sati ujutru, tada smo se poslednji put čuli. Mislim da je prošlo deset minuta nakon toga, kada su došli teroristi i počeli da bacaju granate u sklonište gde je bio moj sin sa ostalim ljudima. Bacili su mislim oko 12 granata, moje dete i još nekoliko ljudi su pokušali da izbacuju granate iz skloništa. A kada je jedna granata eksplodirala, bilo je mnogo povređenih, neki nisu preživeli - navodi Ohel i dodaje:

- Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je doveden u bolnicu, on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze, od tada ne znamo ništa o njemu. Molim se svakog dana za njega, da izdrži i da zna da ga volimo.

Foto: Reuters/ Facebook printscreen

 

Idit kaže da je Alon srpski državljanin i da ima podršku iz srpskog konzulata.

- Porodica sa moje majčine strane je iz Novog Sada. Moj deda je tamo rođen i kao mladić od 15 godina, po početku Drugog svetskog rata, uspeo je da pobegne. Cela njegova porodica je ubijena, ostao je samo deo koji se nalazi u Beogradu - dodaje ona.

Alon i njegov mlađi brat planirali su ovog meseca da obiđu porodicu u Beogradu, kaže njihova majka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija