• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer / Tanjug

16.11.2023

15:25

Na sajmu vina i vinarija manastira Hilandar sa vinom za pričest

RINA/Privatna arhiva

Društvo

Na sajmu vina i vinarija manastira Hilandar sa vinom za pričest

Podeli vest

Među brojnim vinarijama iz celog sveta koje učestvuju na sajmu vina "Vinska vizija Otvoreni Balkan" koji je danas otvoren u Beogradu je i vinarija manastira Hilandar

Kako je za Tanjug rekao Nebojša Lazić iz ove vinarije sajam je organizovan izuzetno i ovog puta posetioci će moći da probaju i vino koje se koristi za pričest.

- Bili smo i prošle godine na prvom vinskom sajmu u Beogradu. On je bio tako dobro organizovan da sam mislio da će se to teško ponoviti, ali ovaj sajam je još bolje organizovan, u tehničkom, dekorativnom i svakom drugom smislu - rekao je on.

Prema njegovim rečima vinarija manastira Hilandar se na sajmu predstavlja svojim standardnim asortimanom koji se sastoji od dve etikete crvenog vina i jednog rozea.

Foto: printscreen

 

- Uz taj asortiman smo ove godine izneli i vino koje se ne prodaje na tržištu Srbije, ali čisto da ljudi mogu da ga probaju, a to je pričesno vino. Što se noviteta tiče, oni se ogledaju u tome što prvi put lansiramo novu berbu postojećeg vina tako da se to poklopilo kao idealan trenutak da se promoviše i nova berba - istakao je Lazić.

Govoreći šta im učestvovanje na sajmu znači, istakao je da ono pre svega donosi mogućnost da tržište još bolje vidi i upozna manastirska vina, a pre svega ona iz nove berbe. Mnogo im znači i mogućnost susreta sa potencijalnim kupcima od kojih očekuju da se napravi dodatna saradnja.

- Već smo imali neke poslovne sastanke, a kroz dalje razgovore ćemo videti da li će se oni materijalizivati i pretvoriti u konkretnu saradnju - istakao je Lazić.

Vina sa kojima je vinarija prisutna na sajmu proizvedena su od grožđa sa Svete gore a većina vina koja se u ovoj vinariji proizvede se proda, jer su ta vina jaka za verske obrede i potrebe manastira za šta se koriste posebna vina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija