• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Budi human

23.11.2023

10:38

Ujedinimo se za malog borca: Lazar ima samo četiri godine i potrebna mu je naša pomoć!

budi human

Društvo

Ujedinimo se za malog borca: Lazar ima samo četiri godine i potrebna mu je naša pomoć!

Podeli vest

Lazar Stojković iz Knjaževca ima četiri godine i naša pomoć mu je neophodna.

Foto: budi human

 

Trudnoća njegove mame uredno je kontrolisana, ali je prilikom porođaja došlo do komplikacija. Lazar se rađa bez srčane radnje i disanja. Lekari su ga dvadeset minutan reanimirali i uspeli su ga da ga povrate.

Kada je zdravstveno stanje bilo stabilno prebačen je na odeljenje intenzivne nege u Nišu gde se njegova borba nastavila još nekoliko dana.

Sa odeljenja neonatologije je otpušten sa svojih mesec i po dana života, a dalji pregledi i kontrole se nastavljaju na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Nedostatak kiseonika u mozgu ostavio je posledice.

Atrofirao je očni nerv i dijagnostikovani su hipotonija mišića, oštećenja na bazalnim ganglijama i hipotalamusu, zbog čega Lazar još nema stabilnu kontrolu glavice, ne sedi samostalno, ne hoda i ne govori, usporen mu je psihomotorni razvoj.

Foto: budi human

 

Da bi Lazar napredovao, potrebna su mu sredstva za operativne zahvate, rehabilitaciju, specijalističke i kontrolne preglede, logopedske tretmane, motoričke vežbe, stimulacije vida, BDA obuku, ortopedska pomagala kao i za troškove smeštaja.

On je veliki borac što je dokazao svojom dosadašnjom borbom, ali mu je potrebna pomoć.

Lazar je zahvaljujući humanim ljudima uspeo da prikupi sredstva za operaciju očiju u Rusiji.

Porodica je na tome veoma zahvalna, ali zbog prirode bolesti sredstva su potrebna i dalje stoga Fondacija „Budi human“ za njega prikuplja novac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija