• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2023

16:06

(FOTO) Biljana Barošević prisustvovala otvaranju novih prostorija Saveza distrofičara Srbije

printscreen

Društvo

(FOTO) Biljana Barošević prisustvovala otvaranju novih prostorija Saveza distrofičara Srbije

Podeli vest

Pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević prisustvovala je svečanom otvaranju novih prostorija Saveza distrofičara Srbije, na teritoriji opštine Palilula u Beogradu.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam u prilici da budem u novim prostorijama Saveza, koje su zahvaljujući sredstvima Ministarstva, Sektoru #OSI, rekonstruisane i adaptirane, čime su stvoreni bolji uslovi za sve članove udruženja i rad zaposlenih. U okviru programa Srbija bez barijera izdvojili smo 1.836.145 hiljada dinara - rekla je Barošević.

Pomoćnik je navela da je Savezu distrofičara Srbije u 2023. godini opredeljeno blizu 20 miliona dinara. "Ministarstvo će nastaviti da pruža podršku Savezu kako bi unapredilo položaj osoba sa invaliditetom i nastavilo da stvara Srbiju bez barijera!"

Barošević je Emiliji Ristić učenici trećeg razreda, Osnovne Škole Vuk Stefanović Karadžić iz Šilova, sa Kosova i Metohije, koja nije prisustvovala "11. letnjem kampu SDS Stvaramo bolji svet", u Vrdniku, poklonila u ime Ministarstva laptop. Kamp je organizovan radi unapređenja kapaciteta dece i kvaliteta njihovih života u avgustu mesecu tekuće godine, a realizovan je sredstvima Ministarstva u iznosu od 2.849.500 dinara.

Ovom prilikom, uručena je zahvalnica od strane Saveza pomoćniku ministra Biljani Barošević za doprinos radu u Sektoru #OSI.

Svečanom otvaranju novih prostorija Saveza distrofičara Srbije koji okuplja 14 udruženja, prisustvovali su, pored pomoćnika Biljane Barošević i Bojana Milenović, član Veća za socijalna pitanja opštine Palilula i Dušan Trojanović predsednik Saveza distrofičara Srbije koji je ujedno i predsednik Udruženja distrofičara Beograda.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija