• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.01.2024

19:17

Srbija dobija nove saobraćajnice, pruge i puteve: Predsednik otkrio šta se sve gradi!

Informer

Društvo

Srbija dobija nove saobraćajnice, pruge i puteve: Predsednik otkrio šta se sve gradi!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom predstavljanja plana "Srbija 2027 - skok u budućnost" rekao da će se znatno ulagati u saobraćajnice i infrastrukturu.

Govoreći o izgradnji saobraćajnica i pruga, kaže da je od 2012 god danas izgrađeno 468 km puteva, a da je plan da ukupno bude izgrađeno 955 km do 2027 godine.

- A od 1945. do 2012. godine je izgrađeno gotovo duplo manje. Ostalo nam je od Koševa do Preljine, deonicu, biće gotova do 2025. godine. Sledeći je Pakovraće-Požega, ostalo nam je 19,5 km, i to će biti gotovo do oktobra ove godine. Deonica Sremska Rača-Kuzmin u dužini od 19 km, sa mostom u Sremskoj Rači, biti završena do kraja 2025. godine. Fruškogorski koridor, ukupno 47,5 km, biće urađen do juna 2026. godine - rekao je on.

U ovom trenutku se grade tri velika mosta preko Dunava, to se nikada u istoriji nije dogodilo u našoj zemlji, istakao je predsednik.

- Potom imamo deonicu Šabac-Loznica, biće završena uskoro, zatim Dunavski koridor, deonica Požarevac-Golubac, to je 68 kilometara, to završavamo celo do 2026. godine! Obilaznica oko Novog Sada biće urađena za dve i po godine. Beograd-Zrenjanin-Novi Sad tu će biti mnogo muka. Mnogo pre Ekspa ćemo ipak završiti, konačno ćemo biti dobro spojeni i sa Kovačicom, i Idvor i Opovo. To će mnogo značiti za sva ova mesta - istakao je Vučić.

Foto: informer

 

Osmeh Srbije od 168 km biće urađen do 2026. godine, a potom je govorio o auto-putu Vožd Karađorđe.

- Radimo od Čibutkovice do Orašcu, deonica od 41 km. Cilj nam je da spojimo Lazarevac i lazarevačka mesta, da spojimo brzom saobraćajnicom sa Aranđelovcem. I Mladenovac će dobiti mnogo brži izlaz za Beograd - kazao je on i dodao:

- Do kraja ove godine ćemo moći iz centra Beograda u cenatr Subotice za sat i 15 minuta! Kao da sanjate, prosto neverovatno! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 5 meseci

U poslednje vreme mnogo je uradjeno na putevima i saobracajnicama sto znaci i gradjanima i razvoji zemlje u svakom smislu

Marko

pre 5 meseci

Putevi su jedan od glavnih elemenata za rast i razvoj države. Drago mi je što se planira još ovoliko projekata u toj oblasti. Svaka čast predsedniku Aleksandru Vučiću na tome

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija