• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.07.2024

17:21

Obeležavamo izuzetno značajan jubilej! Vučić prisustvovao obeležavanju 140 godina rada NBS i otvaranju Centra za posetioce

Tanjug/Strahinja Aćimović

Društvo

Obeležavamo izuzetno značajan jubilej! Vučić prisustvovao obeležavanju 140 godina rada NBS i otvaranju Centra za posetioce

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju 140 godina rada Narodne banke Srbije i otvaranju inoviranog Centar za posetioce u zgradi Narodne banke u Beogradu.

- Danas obeležavamo izuzetno značajan jubilej - 140 godina rada Narodne banke Srbije. Na današnji dan, pre tačno 140 godina, 2. jula 1884. godine, započela je svoj rad Privilegovana narodna banka Kraljevine Srbije, čime je moderna srpska država zakoračila u privredne i finansijske tokove modernog sveta, postavljajući temelje za stabilan i prosperitetan ekonomski razvoj naše zemlje i monetarnu stabilnost - objavio je Vučić na istagramu.

Istovremeno, navodi Vučić, otvaranje inoviranog Centra za posetioce u zgradi Narodne banke, koji sadrži bogatu numizmatičku zbirku kojom je predstavljen istorijat novca na tlu Srbije, omogućiće građanima da bolje razumeju bogatu istoriju našeg novca i edukovati nove generacije o važnosti odgovornog i efikasnog upravljanja finansijama.

- U ime Republike Srbije i svih njenih građana, želim da izrazim zahvalnost svim zaposlenima Narodne banke Srbije, kako prošlim tako i sadašnjim, na njihovom posvećenom radu i doprinosu razvoju naše zemlje. Posebnu zahvalnost dugujem guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković i njenom timu. Vaša predanost i profesionalizam su temelj na kojem gradimo budućnost - istakao je Vučić.

On je dodao da je ponosan na činjenicu da 12 godina imamo punu stabilnost  nacionalne valute, uz stalni rast zlatnih i deviznih rezervi. 

- Čestitam vam ovaj veliki jubilej i želim vam mnogo uspeha u daljem radu - poručio je predsednik.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija