• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.03.2024

10:52

Boli duša, a boli i džep! Deru ljude i u nesreći: Paprene cene kovčega idu i do 400.000 dinara!

Shutterstock/inforemer

Društvo

Boli duša, a boli i džep! Deru ljude i u nesreći: Paprene cene kovčega idu i do 400.000 dinara!

Podeli vest

Obično niko i ne razmišlja o vrednosti kovčega, dok ga nemile životne okolnosti ne navedu da o tome istražuje. Cena kovčega zavisi od mnogo faktora, a one se u pojedinim radnjama pogrebne opreme kreću od 23.000 do gotovo 400.000 dinara.

Kako uz sam sanduk obično ide i garnitura od brokata ili satena, koja se odvojeno plaća, najjeftiniji brokat može da se nađe za 10.000 dinara, dok je garnitura od satena sa najnižom cenom od 9.400 dinara.

Vlasnik jedne radnje pogrebne opreme objasnio je na društvenim mrežama zbog čega se cene sanduka u tolikoj meri razlikuju i šta je ono što je ključno za formiranje iste.

- Većina ljudi se pita zbog čega je tolika razlika u ceni sanduka. Kovčezi se prave od različitih vrsta drveta i zbog toga cena varira. Oni koji su izgrađeni od hrasta i bukve skuplji su odnosu na topolu. Sam dizajn i završna obrada mogu, takođe, da utiču na cenu. Isto tako, u vrednost sanduka ulazi i garnitura od brokota i satena. Kada sve sagledate, uopšte nije bitna cena, već kvalitetna usluga - zaključuje vlasnik u jednom TikTok videu.

Foto: pexels.com

 

Međutim, veliki broj korisnika iskoristio je ovaj informativni video kako bi se našalio, dok su drugi bili zahvalni na ovim bitnim informacijama.

"Ja ne znam da li se ijedan požalio na udobnost"

"Želim samo saten i hrast, šta ću, tako sam navikao"

"Nadam se da mi društvene mreže ne poručuju nešto ovim videom"

"Želim garanciju da me niko neće otkopati, pa uzeti kovčeg za sebe" glasili su samo neki od komentara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija