• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2024

09:34

Pljušte pohvale sa Ostvra: Engleski mediji oduševljeni arhitektonskim čudom u Surčinu - remek delo od stadiona!

tanjug

Društvo

Pljušte pohvale sa Ostvra: Engleski mediji oduševljeni arhitektonskim čudom u Surčinu - remek delo od stadiona!

Podeli vest

Engleski "Dejli mejl" veoma pohvalno piše o planu Srbije da izgradi Nacionalni stadion. "Srbija je otkrila novi ambiciozni plan da izgradi remek-delo od fudbalskog stadiona.

Biće to prvi stadion sa elementima "bašte" ili "vrta", jer će imati i drveće i zelenilo. Predstavljen je veličanstven plan za izgradnju stadiona na periferiji srpske prestonice, Beograda, koji se može pohvaliti novim dizajnom, koji uključuje ekološki pristup", navedeno je u tekstu engleskih novinara.

"Dejli mejl" je preneo plan da stadion ima 52.000 sedećih mesta, da će se na tri nivoa prostirati drveće, žbunje i da svi projekti podrazumevaju prikladno nazvani dizajn "bašte".

Izgradnja je simbolično počela polaganjem kamena temeljca u sredu, 1. maja u Surčinu, a očekuje se da stadion bude završen do decembra 2026, nakon završetka sledećeg Svetskog prvenstva u fudbalu. Nakon toga, Srbija će se pripremati za organizaciju domaćinstva finala Lige Evrope 2028, najavio je predsednilk Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug

 

 

"Arhitektonski dizajn pokazuje da će stadion biti na četiri prstenova i da će biti podržan 'kablovima' i ukrašen stotinama stabala drveća, koji pruža futuristički izgled bašte. U ovom trenutku, Srbija većinu utakmica igra na stadionu Crvene zvezde 'Rajko Mitić' u Beogradu, sa kog će se preseliti u svoj novi dom", navedeno je u tekstu engleskog portala. Pogledajte kako će izgledati Nacionalni stadion Srbije:

Takođe, i taj medij prenosi odluku da ime Nacionalnog stadiona tek da bude određeno, kao i da će spoljašnost stadiona biti prostor na kojem će biti otvoreni restorani, parkovi, centar za vodene sportove, tereni za golf i drugi sadržaji koji će pružiti posetiocima sjajno iskustvo.

Dizajn srpskog Nacionalnog stadiona osmislio je španski studio "Fenvik Iribaren", koji je bio autor tri stadiona za Svetsko prvenstvo u Kataru, uključujući i dotad neviđeni stadion 974, koji je nazivan i "Stadion od kontejnera".

"Danas je veliki dan za fudbal i dan kada bi svi trebalo da se radujemo. Dobićemo velelepno zdanje, stadion koji će u narednom periodu biti među tri najlepša stadiona na svetu", citirane su u tekstu reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija