• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.05.2024

14:53

Tradicionalni maturantski ples 21. maja: Mladi pozivaju na toleranciju i prijateljstvo

Tanjug

Društvo

Tradicionalni maturantski ples 21. maja: Mladi pozivaju na toleranciju i prijateljstvo

Podeli vest

Maturanti iz Beograda i drugih gradova danas su sinhronizovanim plesom na Sava Promenadi u prestonici pozvali sve vršnjake iz pedesetak gradova i opština u Srbiji na tradicionalni maturantski "Ples tolerancije", koji će širom Srbije biti održan u utorak, 21. maja.

Maturanti iz Beograda i različitih gradova u Srbiji su oko 12.00 sati zaplesali uz muziku Johana Štrausa.

Koordinator projekta "Maturantska parada" Biljana Janković rekla je da su okupljeni maturanti vežbali i da su spremni da na trgovima u svojim gradovima zaplešu i 21. maja.

Navela je da je svrha tog projekta da se maturanti povežu i da se druže, a u cilju promocije mira i zajedništva.

- Manifestacija se održava svake godine, bez izuzetka, čak mogu reći da smo je održavali i u vreme pandemije, jer je uvek u mesecu maju bila relaksiranija situacija - rekla je ona.

Maturanti iz Pećinaca, koji su danas zajedno sa ostalim vršnjacima zaplesali u Beogradu, rekli su da je dobro što postoji takav projekat, jer ih on zbližava i pomaže im da upoznaju nove ljude i da se druže.

- Ovaj projekat nam pomaže da upoznamo nove ljude, da znamo da je jednakost najvažnija i da ne treba nikoga da razlikujemo ni po jednom osnovu - rekli su oni.

Maturantski ples pod pokroviteljstvom Belgrade Watefront-a na Sava Promenadi održava se po šesti put.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija