• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

23.05.2024

09:23

Preti da se izlije 12 reka u Srbiji: RHMZ izdao novo hitno upozorenje

S. R.

Društvo

Preti da se izlije 12 reka u Srbiji: RHMZ izdao novo hitno upozorenje

Podeli vest

Rano jutros Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je hidrološko upozorenje o stanju reka na vodotokovima u Srbiji koje je posledica padavina tokom prethodnih dana.

Prema ovom upozorenju RHMZ na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi do 24. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

 Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja - upozorili su iz RHMZ.

Kakvo je stanje na rekama u Srbiji

RHMZ je takođe objavio i prognozu voda za velike reke u Srbiji za danas, pa sve do kraja vikenda, prema kojoj će na više vodotokova vodostaj porasti za za čak pola metra.

- Vodostaj Dunava je u manjem porastu sa tendencijom manjeg i umerenog porasta naredna četiri dana. Na Tisi je vodostaj u stagnaciji sa tendencijom stagnacije naredna četiri dana. Vodostaj Save je u porastu sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta naredna četiri dana - navode iz RHMZ.

Ističu da će vodostaj Velike Morave u porastu sa tendencijom porasta naredna dva dana.

- Vodostaji na Dunavu i Tisi su u domenu srednje niskih, na Savi u domenu niskih i srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine - saopštili su.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija